Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, valilik binasında düzenlediği halk günü toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşların isteklerini, şikayetlerini ve önerilerini dile getirdiği Halk Günü toplantısına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali yardımcısı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, İŞKUR İl Müdür vekili Hakkı Alkan, Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Veli Köktürk, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı​, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz ile bazı kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

VATANDAŞ: “SAKAT MAAŞIMIN TEKRAR BAĞLANMASINI İSTİYORUM”

Çocuğunun sağlık sorununu dile getirerek yardım isteyen bir vatandaş: “Daha önce başka bir yerde oturuyordum Zonguldak’a yeni taşındım ve dosyamı buraya aldırdım. Sorunumla ilgili görüştüğüm yetkili bana “Önce eşine tedbir nafakası koyduracaksın sonra sosyal yardımlaşmadan çocuklarına maaş bağlatacaksın.

Sakat maaşına bu şekilde başvurabilirsin” dedi. Ben kanser hastasıyım kalp yetmezliğim var. Benim kendim için yaptırmam gereken tahlillerim var, çocuğum rahatsız mide kanaması geçirdi. Benim kira yardımı ve sakat maaşımın tekrardan bağlanması talebim var” dedi.

Vatandaşın talebini dinleyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, konu ile ilgili incelemelerin yapılması için ilgili kurum yetkilisine talimat vererek gereğinin yapılacağını ifade etti.

VATANDAŞ: “DİLENCİ GİBİ DOLAŞMAK İSTEMİYORUM İŞ İSTİYORUM”

Halk Günü toplantısına iş istemek için gelen bir vatandaş ise şunları söyledi: “Ben beyin tümörü ameliyatı oldum ve engelli raporum var. Ankara’da uzun süreli bir tedavi gördüm eşimde bu süre zarfında benimle ilgilendiğinden çalışamadı.

İki çocuğum var biri üniversiteye gidiyor diğeri ortaokulda okuyor. Asgari ücretle geçinen dört kişilik dar gelirli bir aileyiz. Eşim iş çıkarsa inşaatlarda çalışıyor. Ben daha önce ev temizlikleri yapıyordum, çocuk bakıyordum ya da lokantalarda çalışıp eşime destek oluyordum ve kimseye muhtaç değildik. Bana iş versinler ben ve ailem ayaklarımızın üzerinde duralım. Türk kadınları dilenci gibi gezip dolaşmak istemez ben çalışmak istiyorum.”

İş isteyen bayanın talebini dinleyen Vali Tutulmaz, bayanın daha önce çalışıp ayrıldığı işyeri yetkilisi ile bizzat kendisinin görüşeceğini belirterek “bir fırsat daha yakalamaya çalışalım” dedi.

Halk Günü toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi