Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık ettirmeyiz” dedi.

Papila açıklamasında, “Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılmasının ardından bir takım “görevlendirilmişlerin”  adeta düğmelerine basılmışcasına, dini törenlerde  manevi huzuruna dua okuyup göndermekle yükümlü oldukları, ülkemiz ve milletimizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve aynı zamanda o mensubu bulundukları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da  kurucusu olan Büyük Önder  Atatürk’e, isim vermeden hedef göstererek hakaret, saldırı içerikli   alçakça söylemlerde bulunduklarına artık  sık sık  tanık olmaktayız” diyerek şunları söyledi:

“Daha birkaç gün önce Akçakoca Müftülüğü gibi önemli bir mevkiyi işgal etmekte olan  bir  şahış, Aziz Atatürk’e doğduğu yer Selanik ve Selanik kökenli yurttaşlar  üzerinden ağır,çirkin hakaret ve iftiralarda bulundu. Ondan da önce, Ayasofya açılışında  kürsüye çıkan yetkilinin, benzeri suç içerikli  söylemleri de  hafızalarımızda tazeliğini korumakta.

Yine dün Ayasofya’da, aralarında Başkomutanımız ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  şu an makamında oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Cuma Namazı sırasında okuduğu hutbede bir başka imam efendi yine isim vermeyerek ama doğrudan Atatürk’ü hedefe koyan, küfür içerikli saygısız, hain saldırılarını pervasızca yapabilmiştir. Ne acıdır ki,o makamın gereği, böyle bir suçun işlendiğine tanıklık eden yetkililerin ,  işlenen suça karşı henüz cezai bir işlem başlatıldığı  konusunda açıklamaları olmamış,kamuoyuna  böyle bir bilgi yansıtılmamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin,devletin en yüce değeridir. O ve zaferle sonuçlanan kutlu mücadelemizde ve sonrasında omuz omuza yol aldıkları İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir ve nice  kahraman yol arkadaşları,devlet adamlarının büyük hatıralarına hakaret ve saygısızlık edenler karşılarında biz, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarını bulacaklardır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak örgütü adına,bu gibi doğrudan suç teşkil eden söylem ve eylem sahiplerinin,hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılmalarını ilgili makamlardan talep ediyor ve bu konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyuna bildiriyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi