Tüketici Hakları Derneği  Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu,  “Kullanıp Atılan Plastikler Yasaklansın” kampanyasını başlattıklarını duyurdu.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

AB ÜLKELERİNDE 1 TEMMUZ'DAN SONRA YASAK TÜRKİYE'DE DE YASAKLANMALI

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, AB ülkelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yasaklama kararı alınan kullanıp atılan plastiklerin Türkiye’de de yasaklanması ve tüketiciler tarafından kullanılmaması için “Kullanıp Atılan Plastikler Yasaklansın” kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Kampanya kapsamında TRH genel merkezinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazı yazarak tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması yönünde istekte bulunduklarını ifade eden TDH Zonguldak şubesi başkanı Ali Topaloğlu, “Bununla birlikte, tüketiciler tarafından da Cumhurbaşkanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına kullanıp atılan plastiklerin yasaklanması için dilekçe göndermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Kampanyamız ile kullanıp atılan plastiklerin üretiminin, tüketiminin, ithalatının ve ihracatının yasaklanmasını kastediyoruz”

ZGC OLARAK KAMPANYAYI DESTEKLİYORUZ

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık'da ziyarette yaptığı açıklamada, dünyanın plastik atıklar nedeniyle kirlilik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve kampanyayı doğru bulduklarını belirterek desteklediklerini kaydetti.

Tüketici Hakları Derneği  başkanı Ali Topaloğlu gün içinde bir çok STK  temsilcilerini ziyaret ederek kampanyaya destek olmaya çağırdı. Haber: Meryem Demir

Editör: Haber Merkezi