AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Coronavirüs salgını ile ilgili mücadele eden ve ön saflarda yer alan sağlıkçılara teşekkür etti.

Uçar, Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağının uygulandığı anlarda Gazipaşa’da yaptığı açıklamada, “Bu coronavirüs musibetinden en kısa sürede kurtulmak için kurallara kesinlikle riayet etmemiz gerekir” dedi.

Sokağa çıkma yasağının yerinde ve uygun bir karar olduğuna ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Uçar şunları söyledi:

“Zonguldak ilimizde Büyük şehirler ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller arasında yer alıyor. Bugün madenci alanındayız. Gazipaşa Caddesinde geziyor dolaşıyoruz, vatandaşlarımız alınan bu karara riayet ediyor ve uyuyor. Bundan dolayı tüm Zonguldak’lı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz. Malum uzun zamandır dünyayı ve ülkemizi meşgul eden mücadele ettiğimiz çok önemli bir virüs ile karşı karşıyayız. Adına corona adını koydular. Bu kötü süreci ne yazık ki yaşıyoruz. Bu musibetten bir an önce kurtulabilmek için sağlık çalışanlarımızın Sağlık Bakanlığımızın sağlık camiamızın emekleri katkıları elbette çok büyüktür, ben sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlara şükran ve minnet duygularını ifade ediyorum. Sağlık çalışanlarımıza da yardımcı olmak katkı sağlamak ve bu sürecin bir an önce bitmesi için hükümetimizin almış olduğu bu kararlara herkesin riayet etmesi lazım. Bu sorundan bu beladan kurtulabilmek için de inşallah bu kurallara uyarak sağlık camiamızın da mücadelesi ile bu sorun da bu problemden kurtulacağımızı umut ediyoruz. Rakamları her gün izliyor ve takip ediyoruz. İnşallah dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Kısa süre içerisinde çok az bir kayıpla bu rakamların üzerine çıkmayız diye temenni ediyor tüm insanlık olarak bunu temenni ediyoruz”

“SİLAHA DEĞİL SAĞLIĞA YATIRIM YAPTIK”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar açıklamasında,  “Genel manada baktığımız zaman ülkemiz bu süreci çok iyi bir biçimde yürütüyor. Bu konuda yurtdışındaki tanıdıklarımızdan da bilgi almak mümkün, onlar bulundukları ülkede durumların hiçte iyi olmadığını aktarıyor” diyerek şunları söyledi:

“Sağlık sektörü olarak dünyada birinci sıradayız ve bu süreç çok iyi yönetiliyor. Vatandaşlarımız bu süreçte sabırlı davranıyor ve evinde kalıyor. Olaylar manüpile edilmeye çalışılıyor fakat halkımız neyin ne olduğunu biliyor. Hükümete karşı muhalefet mantıklı yatırımlara köstek oluyor, sağlık sektörüne yatırımı gereksiz görüyorlar. Biz diğer ülkeler gibi değiliz. Bu süreçleri  hesap ederek silaha değil, sağlığa yatırım yaptık. Silaha yatırım yapan ülkeler şu süreçte çok sıkıntı çekiyorken bizim bu konuda avantajlı olduğumuz aşikar. Sağlık sektörüne yapmış olduğumuz yatırımın meyvesini şimdi görebiliyoruz. Çağdaş denilen ülkeler bile bu konuda bize gıptayla bakıyor çünkü biz bu süreçleri de hesap edebiliyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi