2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Mithatpaşa Tünellerindeki çalışmalarda sona gelindi.

Zonguldak’tan Kilimli ilçesine yaklaşık 30 dakikada gidilebilen yolu 5 dakikaya düşürecek olan Mithatpaşa tünelleri hakkında yetkililerden alınan bilgiye göre, Mithatpaşa tünellerinde asfalt döküm çalışması tamamlanmasının ardından aydınlatma çalışmaları da şu anda tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden yetkililer, Zonguldak yolunun Kilimli geçişi arası İkmal inşaatı, toprak tasviye, sanat yapıları köprü ile Arslankaya, T-0, T-1 ve T-2 tünellerin elektrik ve elektronik çalışmaları hızla devam ediyor. T-0 tünelinde sona gelinirken Aslankaya ve T-1 tünellerinde asfaltlama ve aydınlatma çalışması bitiyor.

Mithatpaşa tünelleri ile Kilimli arasındaki geçişin yüzde sekseni tamamlandığı ve yılsonuna kadar tamamen teslim edileceği ifade edildi.

Kent merkezinden Kilimli ilçesine ulaşımın sağlanacağı tüneller ile yaklaşık 30 dakika süren ulaşım 5 dakikaya inecek. Sıralı 4 tünel ve 8 tüpün bulunduğu Mithatpaşa Tünellerinin yılsonunda hizmete açılması bekleniyor. Araçların şehir içine girmesini önleyecek olan Mithatpaşa Tünellerinin Gazipaşa Caddesi'ndeki trafik yükünü de büyük oranda alması bekleniyor.

Diğer yandan 31 Aralık 2021 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak'a gelerek Mithatpaşa’dan Kilimli’ye kadar olan yolun açılışını gerçekleştireceği ifade edildi.(Meryem Demir)

Editör: Haber Merkezi