Zonguldak İl Genel Meclisinin Mayıs ayı ilk birleşimi 17 günlük kısıtlamanın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, Özel İdare Genel Sekreteti Ahmet Karayılmaz, Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu, il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İl Özel idaresinin 2020 yılı kesin hesabı görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdürü  Kerem Yaprak, mecliste 2020 yılı kesin hesabı konusunda bilgi verdi.

2020 yılı kesin hesabı görüşülmek üzere Plan Bütçe komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 17 Mayıs 2010 yılında meydana gelen TTK Karadon’daki grizu faciasında şehit olan 30 madenciyi rahmetle andığını söyledi.

İl Genel Meclisi üyesi Adnan Tıska yaptığı konuşmada, 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana gelen ve 30 işçinin hayatını kaybettiği grizu faciasında ölen maden işçilerine Allah’tan rahmet diledi.

CHP İl Genel Meclisi üyesi ve eski GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da, yaptığı konuşmada, 30 madenciyi andıklarını söyledi.

AK Parti grup başkan vekili İsmail Terzi de, şehit madencileri andığını onların çocuklarının bugün işsizlik nedeniyle göç ettiklerini söyleyerek bunun üzüntüsü içerisinde olduğunu belirtti.

İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Köylere hizmet götürme birliklerinden Özel İdareye geçen sözleşmeyi personele baskı yapıldığını tazminatlarının verilmediğini, mahkemeye veren işçilere baskı yapıldı iddiasını gündeme getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu işi kaşımanın anlamı yok. Biz bir aileyiz. Burada bir takım tuhaf şeyler var.Biz bunu toparlayamayacaksak hepimiz zarar çekeriz.Çalışan personel bizim personelimiz. Onlara sözümüz yok. Daha iyi şartlarda daha iyi hizmetlerde çalışsınlar. Malumunuz yatırım yapmamız gerekiyor.  Hepimiz Meclis olarak kendimizi eleştiriyoruz zaten. Bu noktada birlikte hareket edip dedikodusunu yapmadan  toparlamamız gerekiyor. Burada baskı diye bir şey yok. Sadece biz orta yol bulmaya çalıştık. Kimseyi  tehdit edip silah dayamadık. Sadece biz idarenin durumunu izah etmeye çalıştık. Durumlarını nasıl iyileştiririz noktasında konuştuk. Maalesef bir sendikacı arkadaş  avukatla birlikte olmuş bu işi kaşıyarak asıl onlar baskı yapıyor. Çünkü biz her zaman bu konuyu konuşalım dedik her zaman istişare yapalım dedik. Hala da kapımız açık. Bir neticeye varamadık. Sayın Valimiz Milletvekilimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz de burada. O sendikacıyı daha çok dinliyor bizim personelimiz” diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz  da yaptığı konuşmada, Özel İdarede bulunan sözleşmeli personele kesinlikle baskı yapılmadığını böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını, onların her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Karayılmaz ayrıca, Ereğli İlçesinde bulunan Ay-City iş merkezinde bulunan 8 işyerinin satışı konusunda meclis kararı olduğunu ve bu kararın güncellenmesi gerektiğini söyledi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi