Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç yaptığı açıklamada, Kızılay olarak ihtiyaç sahibi 6 bin kişiye ulaşacaklarını söyledi.

Ergenç, dernek binasında yaptığı açıklamada, “11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı içerisinde bulunmaktayız. Türk Kızılay’ının bu Ramazan’daki sloganı da Ramazan bereketini paylaşan tüm kalplere hilal olsun Türkiye diye yola çıktık” diyerek şunları söyledi:

“Türk Kızılay’ımız bu mübarek Ramazan ayında yaklaşık 60 bin gönüllüsü ile birlikte 225 milyon bir destek ile yaklaşık 8 milyon insanımıza ulaşmaya çalışacak. Özellikle afetlerden etkilenen covid pandemisinden etkilenen bölgelere, yoksullara, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza siz hayır sever vatandaşlarımızın destekleri ile vereceğiniz fitreler ile  gıda kolileri ile birlikte bunlara ulaşmaya çalışacağız.

Türk Kızılay Zonguldak şubesi olarak yaklaşık 5 bin ila 6 bin kişiye ulaşmaya çalışacağız bunlar gıda kolisi nakli yardım 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerine yemek vermeye başladık. Ramazan boyunca bunları yaparken Türk Kızılay Zonguldak şubesi ve temsilciliklerimizle birlikte tüm başkanlarımız ilçelerimizde de bunları yapmaya devam ediyorlar. Gönüllü, Genç Kızılaycılar ile birlikte 30 gün boyunca bunları yapmaya devam edecekler onun için diyoruz ki “El verin destek verin mahzun bir kalp mahzun bir hane şenlenmemiş bir sofra bırakmayalım Ramazan’ın bereketini bayramın şenliğini milletçe yaşayalım bu duygu ve düşünceler ile Ramazan bereketini paylaşan tüm kalplere hilal olsun diyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi