Zonguldak İl Genel Meclisinin Eylül ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz bazı daire müdürleri ile il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Gökçebey İlçesi Yenimahalle Alçak Mevkii 7/8 pafta, 2976 parselindeki mülkiyeti idareye ait zemin + 2 kattan oluşan bina (Gökçebey Entegre Hastanesi) ve bahçesinin bakım, onarım ve her türlü giderlerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmak şartıyla, Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne süresiz tahsis edilmesi hususu görüşülürken, konu hakkında Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, il genel meclisi üyelerine açıklayıcı bilgi aktarırken, gündem maddesi görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “İlimizde meydana gelen sel felaketinden 23 köyümüz etkilenmişti. Bilhassa Ormanlı Beldesi çok hasar görmüştü. İşlemlerimizi tespit edip bayrama kadar zarar görenlerin ihtiyaçlarını hallettik. Kastamonu Bozkurt’a ekiplerimizi gönderdik. Onlar halen çalışıyorlar. Bu çalışma bizim çalışma sistemimizi biraz aksattı. Programımız aynı şekilde sürüyor. Devrek’teki çalışmalarda aksamalar oldu bunun farkındayız.Bu çalışmaları 15 gün içinde halledeceğiz. Yetişemediğimiz alanlar için kurumum adına özür diliyorum. İdaremizde olduğu gibi 2013 yılından beri müfettişler var bu hafta sonuna kadar çalışmalarını bitirecekler” dedi.

Ardından gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Nedim Bekar, köylerde çöp toplama olayında sıkıntı olduğunu ve merkeze bağlı Taşçılar köyünde de bu konuda vatandaşların şikayetçi olduğunu söyledi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz da buna cevap vererek, “Yapılacak çalışmalar ile ilgili hiçbir rahatsızlık olmayacak. Bütün önlemleri alacağız” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi