Kilise Yaman Restoranda yapılan ve divan başkanlığını Çaycuma Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’nun yaptığı genel kurula, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Yaşar Karaman , Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Kozlu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz, Devrek Gökçebey Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, ile derneğin yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrede Zonguldak Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaman yaptığı açılış konuşmasında, "Derneğimizi 2012 senesinde kurduk. İlk kurulduğunda derneğimizin ismi Beycuma Kalkındırma Derneği idi. Daha sonra üyelerimiz çoğaldıkça derneğimizin adı Zonguldak Köylerini Kalkındırma Derneği olarak değişti.

Dernek üyelerinin bir çoğu TTK’da çalıştığı için katılamadı. Pandemiden dolayı uzun bir süre dernekçilik yapamadık. Yeni yönetimimiz ile birlikte yeni işler yapabilmek için can atıyoruz. Yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile köylerimize gideceğiz, daha önce yaptığımız gibi ihtiyaç sahiplerini belirleyerek yardımcı olacağız” dedi.

Yönetim ve Denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından yönetim kurulu ibra edildi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde açık oylama ile yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak Köylerini Kalkındırma Derneği'nin yeni yönetim kuruluna, Hasan Yaman, Şerafettin Nas, Raci Durmuş, Sabahattin Kösebeden Kadir Korkmaz, Caner Güven, İsmail Terzi, Suat Cangır seçilirken, Denetleme Kuruluna ise, Yavuz Boz, Neşat Cebeci, Hasan Çiftçi seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi