Çaycuma ilçesinde ilk kez düzenlenen “Gaziantep Tanıtım Günleri’nin” açılışı gerçekleştirildi.

Şehit Kerim Keçeci Pazar yerinde ilçede 11-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, Belediye Zabıta Müdürü Mürsel Çoban ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Genel Başkanı Hasan Özaygut, Çaycumalıları etkinliğe davet ederek, Gaziantep’i yaşamak adına, kültürünü anlatmak adına bu imkân bizler için çok değerli. Etkinliğimiz sıra geceleriyle devam edecek. Güzel bir Antep yaşatacaklarını söyledi.

30-35 firmanın etkinlikte yer aldığına değinen Başkan Özaygut, “Antep denildiğinde, baklava, baharat, bakır ve el sanatları geliyor. Çok fazla bir şekilde Antep’i buraya yığma şansımız yok. Bugüne kadar 30 büyük şehirde bu etkinliği düzenledik. İlçelerde yeni başladık. Gaziantep’i potansiyeli yüksek ilçelerde anlatmaya çalışıyoruz. Antep marka bir şehir. Mutfağıyla, kültürüyle ve ziyaretçisiyle gözbebeği. Toplumumuz yeme içmeyi sevdiği için önem veriyorlar. Antep’e gelemeyenler için Antep havası yaratıyoruz. Burada görülenler binde bir. Antep’i yaşamak gidip görmek lazım. Bizim sloganımız, “şimdi Antep’e gelme zamanı.” İmkânı olanları bekliyoruz, gelemeyenleri de bu etkinliklerde damak tatlarına uygun şekilde yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi