Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 3 günlük Ankara ziyaretinin ardından çeşitli konularda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Alan açıklamasında, Fevkani Köprüsünün kesinlikle yıkılacağını ifade ederken, Zonguldak limanı kömür depolama alanına bin 500 araçlık otopark yapılacağını, Eminönü örneğinde olduğu gibi Balık-Ekmek satış yerlerinin olacağını söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim, Ankara ziyaretinin olumlu geçtiğini ifade ederek, “3 günlük Ankara ziyaretimiz oldu. Kilimli Belediye Başkanımız Kamil Altun ile beraber Ankara’ya gittik. Hem TOKİ'de hemde Çevre Bakanlığı müdürlüğündeki hemde Milli Emlak Genel Müdürlerimizle Altyapı Kentsel Genel Müdürlüğü olsun ziyaretlerimiz oldu. Zonguldaklı hemşirelerimizi orada ziyaret ettik. Daha önce bizleri ziyaret eden Çalışma Bakanımız Faruk Özçelik’e iadeyi ziyarette bulunduk. Perşembe günü Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı vardı. Bir gün önce testlerimizi verip toplantıya katılıp işlerimizi bitirip Zonguldak'a döndük. Koronavirüs testi pozitif çıkan İl Genel Meclis Başkanımız Necdet Karaveli, Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Erbay'a acil şifalar diliyorum. Onlar bu sebeple toplantıya katılamadılar. Bizde toplantıya katıldıktan sonra Zonguldak'a döndük. Genel verimli bir Ankara ziyareti oldu. 1 aydır malum Ankara'ya gidemedik. 22 Ocak'ta Cumhurbaşkanımızı ağırlayacaktık ertelendi. Daha sonra da korona virüs nedeniyle gelemedi. Bu süreçte Zonguldak'ta kaldık. Çevre Bakanlığımız ve TOKİ ile işlerimiz vardı. Hızlandırdık. Olumlu şekilde kente döndük” dedi.

Alan, Sahil Park Projesini yapan firmanın ek süre istediğini ama biz kısmen de olsa açmak istediklerini söyleyerek, “TOKİ ile ilgili yetkili arkadaşlarla konuştuk. Çok ufak tefek şeyler kaldı aslında. Tabi ki arkadaşların yine talepleri var. Uzatmayla ilgili. Onunla ilgili net bilgiyi öğrenemedim. . Biz kısmi kabul isteyerek açılmasını istedik. Onlarda uygun gördüler. Önümüzdeki hafta ben yine Ankara'da olacağım. Onla ilgili net tarihi vererek kısmi kabul yapıp artık biran evvel orada arkadaşlarımızı biran önce eski günlerde olduğu gibi oturup çay kahve içip nefes almasını istiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Merkez Çarşısı Mart 15’e kadar boşaltılacak ve yıkım hemen gerçekleşecek. Orada tüzel bir dernek var. Oradaki arkadaşlarımızla da görüştük. Mart'ın 15'inden sonra hemen yıkmayı düşünüyoruz. Süreç tamamlandı. Zaten çok az arkadaşımız orada ticaretine devam ediyor. Mart 15'e kadar onlar da boşaltacaklar. Yıkım hemen gerçekleşecek.

FEVKANİ KÖPRÜSÜNÜ KESİNLİKLE YIKACAĞIZ

Yıkılması gündemde olan Fevkani Köprüsünü kesinlikle yıkacağız. Köprüye çükür raporu verildi. Köprünün yıkılması ile ilgili şartnameyi hazırlıyoruz. ODTÜ tarafından bir rapor sunuldu. Çevre İl Müdürlüğümüze iletildi. Riskli yapı olarak kabul edildi. Bazen duyuyorum. Hocam yapma yıkma diye. Fevkani köprüsünün yıkımı Ömer Selim Alan'ın tasavvufunda değil. Burada çok büyük bir risk var. Meydana gelebilecek bu riski hiç birimizin kestirmesi mümkün değil.

Detaylı bir köprü analizi yapıldı. Köprünün güçlendirilmesi bile söz konusu değil. En acil şekilde yıkılması gerek. Mart ayı içerisinde köprü altı esnafımızla konuşacağız. Onları davet edeceğiz. Onlara kira yardımı sağlanacak. İş Merkezi projemizi de en kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz. İş Merkezinde onların bir ayrıcalığı olacak. Hiç bir arkadaşımızı mağdur etmek istemiyoruz. Onlara söz verdik.

Zonguldak Limanı kömür depolama alanına bin 500 araçlık otopark yapılacak. Eminönü örneğinde olduğu gibi balık ekmek satış yerleri olacak. Geçici olarak balıkçı arkadaşlara bir iki yer kafamızda var. Görüşüyoruz. İnşallah bunu da tez zamanda gündeme alacağız. Malum hepimizin bildiği otopark sorunu var.

SALI GÜNÜ HALK OTOBÜSÜ İHALE ŞARTNAMESİ HAZIRLANACAK

Salı günü şartname hazır gibi. Salı günü net tarihi alacağız. Arkadaşlarımızla son kez biraya geleceğiz. Çünkü çeşitli modeller üzerine konuştuk. Zonguldak'a uyarlamaya çalıştık. Olumsuz bir duruş yok. Son kez görüşüp idari olarak bir karar verip net tarih alacağız. İhale her şekilde yapmak zorundayız. Tabi ki dolmuşçu arkadaşlarımızın da buna girme hakkı var. Biz arkadaşlarımızın elini rahatlatmak için ihale süresini uzattık. Hem de araçların yaşını biraz daha uzattık. Biz 10 yıl gibi bir şey düşünüyoruz. Son kararı Salı günü karar vereceğiz. Artık şu halk otobüsü sorunu Zonguldak'ın gündeminden çıksın” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi