Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını ziyaret etti.

Vali Tutulmaz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ile birlikte yaptığı ziyarette, Basın Bayramını kutlayarak, “Dün olması gereken bir program ama hafta sonuna denk geldiği için bugün ziyaret ediyoruz. Demokrasinin teminatlarından biri olarak kabul edilir basın özgürlüğü. Vatandaşımızın sağlıklı bilgi almasına vesile olabilir bu hak iyi kullanılırsa, iyi örneklerin artarak devam etmesini istiyoruz. Kamunun yaptığı hizmetlerin anlatılmasına da ihtiyaç var. Basının bu görevini hakkaniyete uygun şekilde devam ettirmesi en büyük temennimiz” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, iptal edilen Kozlu müzik festivale ile ilgili olarak “Festivale bir izin verdik ancak firma kendisi iptal etti” dedi.

KOZLU FESTİVALİ İÇİN BİZ İZİN VERDİK ANCAK FİRMA KENDİSİ İPTAL ETTİ

Vali Mustafa Tutulmaz, Kozlu Festivali’nin iptaliyle ilgili gelen eleştirilere yanıt vererek, Geçtiğimiz yıl Kozlu Festivali’nde alkol konusunun oldu bittiye getirildiğini, alkol konusunun mevzuata uymadığını belirtti.

Tutulmaz, geçtiğimiz sene festival yetkililerinin yalnızca müzik festivali yapacaklarına yönelik başvuru yaptıklarını, bu sene de bu takdirde festivale izin verilebileceğini ancak, mevzuatın dışına çıkılamayacağını söyledi.

Festivali kamunun değil festival yetkililerinin iptal ettiğinin de altını çizen Vali Tutulmaz; “Şu anda ilimizde dün biten bir festival var. Devrek’te de vardı. Çaycuma’da da öyle. Merkezde de oldu. Hiçbir sıkıntı oldu mu, olmadı. Festivali kim yaptıysa o iptal etmiştir. Kamunun bu konuyla ilgisi yok. Geçen yıl izin verilmemişti ama oldu bittiye getirildi. Başlamışken sonlandırmak iyi olmayacağı için çözüme gittik. Geçen yıl belediyeye yalnızca müzik festivali için izin amaçlı başvurulmuş. Kaymakamlık da kabul etmiş. Alkolle ilgili hiçbir bilgi yoktu. Geçen yıl bu konuda çok büyük sıkıntılar yaşandı. Kavgalar çıktı. Bu yıl geçen yıl yaşanan oldu bittiye izin vermemiz mümkün değildi“ dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Gökçebey’de yaşanan sel felaketi sonrasında gelişmeleri değerlendirerek, “Sel felaketi yaşadığımız Gökçebey’de 39 ev ilk belirlemelere göre 1 metreye yakın su girdi evlere. Vatandaşlarımıza özel bir yurda çıkardık. Evlerini temizlettik. Şaplarını attık. Parkelerini döşeyeceğiz. Burada şöyle bir sıkıntı var. Mülkiyetlerinin kendilerinin olmadığı için hak talep edemiyorlar. Çünkü mülkiyet kendilerinin değil. Resmî tapu falan olmadığı için. Ancak devlet acil durumlarda 10 bin TL’ye kadar yardım yapabiliyor. Sayın Bakanımızla bunları görüştüm. Dertlerine çare bulalım dedim. Bizde vatandaşlarımızın çekyat, buzdolabı, bu tür ihtiyaçlarını aldık. Burada arkadaşlarımız bir uyanıklık yaparak devlet veriyor diye su basmayan penceresini de sökmüş. 2 saat sonra su çekilince kapısını da sökmüş. Şimdi bize yeni ev yapılsın mantığı var. Bunun olmayacağı belli. Yine pencerenin ve kapılarının yapılması için Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ile görüştük. Yine yardımcı olmaya çalışacağız. Vatandaşın kendi hatası ama biz vatandaşın kendi hatası demiyoruz. Destek vermeye çalışacağız. Yurtta kalmalarının sıkıntısı da var. 3 öğün yemek yemeleri başka ihtiyaçları. 1 ayın sonunda çıkılması kendilerine tebliğ edilmiş. O akşam Gökçebey’de elektrik kesilmiş. Hemen uyanıklık yapıp bunlar bizim elektriklerimizi kestiler de protesto yapmışlar. Öyle olmadığı anlaşılınca bir sıkıntı olmadığı anlaşıldı” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, geçtiğimiz haftalarda limanda yaşanan boğulma olayının ardından gelen eleştiriler hakkında konuşarak, denize kıyısı olan çoğu şehirde korkuluk olmadığını, limanda denize girmenin kirlilik nedeniyle yasak olduğunu hatırlattı.

ZONGULDAK TURİZMDE ATAĞA GEÇECEK

Zonguldak’ın turizmde atağa kalkacağını belirten Vali Mustafa Tutulmaz, Turizm konusunda büyük bir yatırım içerisinde olduklarını ve Zonguldak'ın önümüzdeki 5 sene içerisinde Turizm noktasında üst seviyelere geleceğini ifade etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi