Zonguldak İl Müftülüğü ile Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında kan bağış kampanyası düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Zonguldak İl Müftülüğü, pandemi surecinde kan bağışına olan ihtiyacın daha artmasını dikkate alarak Kent Merkezinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı kampanyasına katılarak destek veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Camiler ve Din görevlileri haftası kapsamında İl Müftülüğümüzce düzenlenen kan bağışı etkinliğine bizlerde birer Kızılaycı olarak seve seve katıldık. Buradan tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz; Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Bir vatandaşımızın 20 dakika ayırıp vereceği kan ile 3 vatandaşımız sağlığına kavuşup şifa bulabilir. Bu kapsamda sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızı 20 dakikalarını ayırarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Sayın İl Müftümüze ve din görevlilerimize Kızılay’ımıza destek verdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun ise şunları söyledi; “Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Zonguldak İl Müftülüğünün bu haftaya mahsus faaliyetleri içerisinde birçok etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan biriside Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyasına katılmak ve destek vermek. Kan bağışı son derece faziletli, insanın insana yapabileceği en önemli destek ve yardımlardan birisidir.”

Konuşmaların ardından din görevlileri ve vatandaşlar gönüllü kan bağışında bulundular. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi