Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, yönetimiyle birlikte Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretleri değerlendirdi.

Ankara’da işçi açıkları ve maden şehitleri yakınlarının durumlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını belirten Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

“Hafta başından itibaren Ankara’daydık. Sayın Bakanımız Zonguldak’a geldiğinde hem işçi açıklarıyla ilgili hem de maden şehitleri yakınlarına tarih sınırlandırmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bizde Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bu açıklamaların takipçisi olacağımızı beyan etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a gelecek olma münasebetiyle de Ankara’da hazırlık çalışması yaptık. Güzel görüşmeler ve gelişmeler oldu. Hem işçi açıkları hem de maden şehitleri yakınlarının durumlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Görüşmelerimizin en iyi şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bakanımız, Türk-İş Genel Başkanımız Ergun Atalay, milletvekillerimizle görüştük ve çözüm yolu olarak neler yapılabilir konusunda iletişime geçtik. İnşallah Zonguldak için, maden işçisi için ve maden şehitleri yakınları için güzel gelişmeler olacak. Yaptığımız görüşmeler sayın cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a geleceği tarihe kadar bir sonuca ulaşırsa sayın cumhurbaşkanımızdan müjdeli haber vermesini bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi