Türkiye ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Ülkelerinin arasındaki ilişkileri iyileştirilmeyi ve uluslararası ticaret diplomasisi faaliyetlerini artırmayı, şehirlerin markalaşmasını ve gastronomi turizmini teşvik etmek amacıyla MÜSİAD Gebze ev sahipliğinde düzenlenen KEİ Diplomasi ve Gurme toplantısına Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karakaş ve Genel Sekreter Alper Püren katıldılar.

Toplantıya 11 KEİ ülkesi, Azerbaycan, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Yunanistan ve Arnavutluk’un İstanbul Başkonsolosları ve ticaret ataşeleri katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı; Ticaret Ataşelerinin temsil ettikleri ülkeler, iş ve yatırım fırsatları, avantajlı sektörler, ticareti geliştirme yolları, ihracat ve ithalat ürünleri, ticari sorunlara çözümler, vize ve seyahat prosedürleri gibi konularında ki sunumları ile devam etti.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gebze Bilişim Vadisi’nde yer alan merkez binası ve Ar-Ge Merkezi ziyaret edildi. Bu ziyaretin ardından, Gebze OSB’de firma ziyaretleri yapıldı.Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi