Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü 2022 yılı çalışmaları Karabük’te düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun başkanlığında Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin, Mehmet Pınar ve İhsan Köse ile tüm İşletme Müdürleri, Şube Müdürleri ve İşletme Müdür Yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ”2022 yılının ilk yedi ayını geride bıraktık. Geçtiğimiz ay bölgemizde bir sel afeti yaşadık. Selin yarattığı tahribatın izlerini silmek için gerekli önlemlerimizi aldık. Özellikle yollarda oluşan hasarın giderilmesi için çalışan araçların ve personellerin koordinasyonunu sağlayın. Yapılan çalışmaları günlük olarak kontrol edin. Ormancılık hizmetlerinin hakkını vermek için de çok iyi yönetici olmak şarttır. Her yöneticide olması gereken vasıfların başında disiplin, otorite, ilkeli olmak, bilgili olma, inisiyatif kullanma, farkındalık oluşturma, argümanları iyi kullanma gelmektedir. Ormancılık faaliyetleri bireysel değil toplumsal fayda sağlamak içindir. Bugün koruduğunuz ormanlar, diktiğimiz fidanlar geleceğe nefes olmaktadır. Sadece güneşli günlerde yürüyerek başarıya ulaşamayız çünkü yazın köz, kışın buz üstünde çalışıyoruz.

ALACAĞIMIZ KARARLARI ARAZİDE UYGULAYACAĞIZ

Ormancılık doğayla birlikte hareket etmeyi zorunlu kıldığından zamanı ve mevsim şartlarını çok iyi değerlendirmeliyiz. Zamanımızı ve kaynaklarımızı ormanlarımızı geliştirmek, çevremizi yeşillendirmek için kullanmaya devam edeceğiz. Geriye döndüremediğimiz ve telafisi olmayan tek şey zamandır. Her zaman yapacak çok iş vardır ancak zamanın size sunduğu şartları verimli olarak kullanmanız, birikiminiz ve beceriniz sizleri başarıya ulaştıracaktır. 2022 yılı damga-üretim programlarını diğer ormancılık faaliyetlerimize ara vermeden bir disiplin ve plan dâhilinde termin planlarına göre çalışmalarını ay ay takip ederek programlarımızı eksiksiz olarak gerçekleştireceğiz. Bilgi en büyük güçtür. Ormancılık mesleğini mesai ve maaş karşılığı yapılan bir iş olarak görmemiz mümkün değildir. Ormanlarımızı korumak ve çoğaltmak ülkemize ve çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Ormanlarımızın sürekli dinamik bir yapıda olması ve verimliliğini arttırabilmek için ormanlarımıza yapılacak gençleştirme ve bakım müdahaleleriyle ormanlarımız hayat buluyor. Bu faaliyetlerin yapılması ile orman köylümüze de ekonomik katkı da sağlamış oluyoruz. Ormanlar bize dedelerimizden miras değil gelecek kuşaklara emanetimizdir” dedi.

Başta orman bakım çalışmaları olmak üzere kayında bol tohum yılı değerlendirmeleri ile birlikte tüm şube çalışmaları İşletme Müdürlerinin yaptıkları sunumlar eşliğinde değerlendirildi.

Yapılan genel değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi