Zonguldak Belediye Meclisi Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında tek gündem maddesi ile olağanüstü toplandı.

Toplantıda, Belediye Başkan yardımcısı Kemal Cangöz ile Emlak ve İstimlak Müdürü Suat Uzun tarafından meclise sunulan, “Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Ontemmuz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi ile Belediyeye ait 5 bin 162.31 m2 yüzölçümüne sahip 169 ada, 26 nolu parselin bulunduğu alan, 6303 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanunun 2’nci maddesinin ( c) bendi uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlık Makamının 12.02.2021 tarihli ve 281765 sayılı Olur’u ile ‘Rezerv Yapı Alanı’ olanak belirlenmiştir. Bu alanda her türlü iş ve işlemler ve hazırlanacak protokole imza atma yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini Olur’larına arz ederim” denildi.

Zonguldak Belediye Meclisine sunulan ve Olağanüstü toplanan Belediye Meclisinde açılış ve yoklamanın ardından tek gündem maddesi okunarak Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Belediye Meclisine yarım saat ara verilirken, Plan ve Bütçe Komisyonuna maddeyi görüşerek meclise sundu.

Gündem maddesi üzerine söz alan  CHP Belediye Meclisi üyesi Atınç Kayınova, “Protokolün altıncı maddesine göre, protokolde değişiklikler yapılması var. Yapılacak çalışma ve proje güzel. Orada otopark bulunuyor. Yapılacak olan projede bunun da ele alınmasını istiyoruz. Madde hakkında çekimser olacağız” dedi.

AK Parti Belediye Meclisi üyesi Bekir Selçuk da, yapılacak olan projenin Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi.

Son olarak söz alan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ‘Göreve geldiğimizden beri üzerinde çalıştığımız bir yer. Yüzde 90’ı belediyeye yüzde 10’u hazineye ait bir yer. Otopark olarak kullandığımız Pazartesi günü Sosyete pazarı olarak kullandığımız ve İtfaiye teşkilatının olduğu bir alan. Hepsini içine alacak bir avam projesi. Çevre Bakanlığının da bir talebi olunca sizi olağanüstü topladık. Önemli bir proje. Çok önemsiyoruz.Yüksek katlı bir proje düşünmüyoruz. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yatay mimari olarak yapılacak bir proje.

CHP çekincelerine saygı duyuyoruz.  Zaten daha önceki görüşmelerimizde söyledik. Gönülleri rahat olsunlar. Burası ne kadar bizim olacak ne kadar bakanlığın olacak. Bu gündeme geldiğinde görüşmelerimiz olacak. Gizli kapaklı bir şey yapmayacağız. Projeyi beğendiğiniz için de teşekkür ediyorum. İnşallah Zonguldak’ımıza hayırlı olur. Etrafı çevrilip başlanırsa inşallah açılışını da yapmak bize nasip olur. Dua ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddesi CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri çekimser kalırken, AK Partili meclis üyeleri tarafından kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi