Zonguldak Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen anma törenine, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, TTK Genel Müdür yardımcısı İsmail Güner, ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk yönetim kurulu üyeleri, Avni Cinel’in oğlu ve kardeşleri ile mesai arkadaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk yaptığı konuşmada, “Hayatımızın her aşamasında, ister sosyal yaşantımız olsun, ister inanç hayatımız olsun, ister iş hayatımız olsun, meczublar olmuştur olacaktır” diyerek şunları söyledi:

“İşte bu meczublardan biri bundan tam 17 yıl önce burada bu alanda bir meslektaşımızı, bir maden emekçisini katletmiştir. Şehit etmiştir. Maden mühendisleri ile maden işçileri etle tırnak gibidir. Birlikte doğanın bağrında çalışırken oluşan tehlikelere birlikte göğüs gererler.

Onlar yeraltında birbirlerinin kadim dostlarıdır. Birbirlerine asla sırt dönmez, omuz verirler. Birlikte azıklarını paylaşırlar. Birlikte ağlar birlikte gülerler. İşte bu birlik beraberliği ayrıştırıcı hiçbir eylem, hiçbir söylem bozamadı bozamayacak. Bu dostluk, bu dayanışma bu birliktelik madencilik tarihi boyunca devam edecektir. Bu anlamlı dayanışma ve anma gününde burada olmak ve kucaklaşmak ve kucaklaşmayı görmek mutluluk verici. Bugün burada bir kez daha Avni Cinel’in ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve madencilik camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ruhu şad olsun. Işıklar içinde uyusun”

Ardından merhum Avni Cinel’in oğlu İlker Cinel de yaptığı konuşmada, “Öncelikle 17 senedir bu anma törenini düzenleyen Maden Mühendisleri Odası Zonguldak şubesine, Maden mühendisleri derneğine, Türkiye Taşkömürü kurumuna, Üzülmez Müessese müdürlüğüne, babam Avni Cinel'in en son görev yaptığı Asma Dilaver İşletme müdürlüğüne ve sizlere Cinel ailesi adına çok teşekkür ederim.

17 yıl önce 16 Eylül sabahı burada gerçekleşen olay ile tarif edilemez bir acı ile tüm hayatımız altüst oldu. Yaşamış olduğumuz büyük acıyı hala içimizde hissediyoruz. Bir babanın yokluğunun yeri hiçbir şekilde dolmuyor. Umarım benzer olaylar bir daha asla yaşanmaz ve bu ateş başka evlere düşmez. Bugün burada toplanmamıza sebep olan başta rahmetli babam Avni Cinel ve tüm maden şehitlerini anmak bize onur ve gurur kaynağı oluyor. Tekrar bu anma töreninin düzenlenmesinde emeği geçen ve anma törenine katılan herkese teşekkürü borç bilirim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Avni Cinel’in oğlu İlker Cinel ile törene katılanlar Cinel’in anıtına karanfil bıraktılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi