Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi dernek binasında düzenlediği programda 3 Mart 1924 Devrim Yasalarının kabulünü kutladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi 3 Mart 1924 Devrim Yasalarının kabulü ve 3 Mart 1992 Kozlu Grizu Faciasının yıldönümünde şube gençlik kolları ve dernek üyelerine yönelik program gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, günün anlamına değinerek şunları ifade etti:

“3 Mart Üç Devrim Yasasının Cumhuriyet tarihimizde çok önemli bir yıldönümüdür. O gün çağdaş, laik bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Ayrıca tüm Zonguldak halkı olarak tanıklık ettiğimiz 3 Mart 1992 Kozlu Grizu faciasının derin üzüntüsünü ve acısını bugün de aynı günkü duygularla hissetmekteyiz. Faciada ölen tüm maden şehitlerini saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”

3 Mart Devrim Yasaları yıldönümü ile ilgili yapılan konferansta Dernek Yönetim Kurulu üyesi, Zonguldak Barosu Avukatlarından Nergis Tetik Gökmen ise, Üç Devrim Yasası’nın Atatürk devrimlerinin özü olduğunu; Çağdaş, eşitlikçi, laik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın temel taşlarından olduğunu, bu yasayla eğitimde, hukukta medeni ülkeler seviyesine ulaşmamızda en büyük adımın atıldığını belirtti.

Program üç devrim yasası hakkında “Hilafetin kaldırılması, Seriye ve Evkaf Bakanlığı’nın kapatılması, Eğitimde ve Öğretimde Birlik Yasasının kabulü”  başlıkları altında gerçekleştirilen bilgilendirilme sunumu ile sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi