Zonguldak Valiliği ile Türk Kızılay’ı Zonguldak şube başkanlığı tarafından İzmir’deki deprem felaketi yaşayanlara  iki tır  dolusu gıda, yiyecek ve battaniye yardımı gönderildi.

Zonguldak Valilik binası önünde düzenlenen törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, Jandarma Kıdemli Albay Gönen Süslü, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Müftüsü Aşır Durgun, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Ticaret il Müdürü İsmail Maden, Türk Kızılay’ı Şube Başkanı Aydın Ergenç ve Kızılay gönüllüleri katıldı.  

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Geçen hafta güze İzmir’imizde büyük bir deprem faciası yaşadık. Ülkemiz, maalesef deprem kuşağı üzerinde olan bir bölgede. Çok sayıda yerleşim yerimiz deprem riskini her zaman yaşamaktadır ve zaman zaman da bunun olumsuz sonuçlarını görüyoruz. Ara sıra depremler şunu hatırlatıyor diyor ki; ‘siz kurallara uyun kardeşim’ diyor. Yani ‘kurallara uyarsanız depremin size bir zararı olmaz ama kurallara uymadan yaparsanız yapılarınızı bunun karşılığında sıkıntı görürsünüz’ diyor ve maalesef bu yılın başında Elazığ ve Malatya’da, bir de geçen hafta da İzmir bölgemizde bunu yaşadık. Canlarımızı kaybettik, binalar yıkıldı. Evet ülkemiz depremin daha sonraki mücadelesinde, yani deprem kurtarma faaliyetlerinde çok iyi organze oluyoruz. Bu alanda yetişmiş elemanlarımız var. Ancak bize düşen bunu mümkün olduğu kadar bu aşamaya getirmeden alacağımız tedbirlerle depremi en az hasarla atlatacak şekilde bir yapılanma içerisinde ve anlayış içerisinde olmamız lazım. Herkese görev düşüyor. Bunu sadece devletin sorumluluğu gibi algılarsak burada sıkıntı yaşarız. Herkes kendi sorumluluğu içerisinde, kurallara uyarak binalarını, inşaatlarını yaparsa kamu da bunun denetimini iyi bir şekilde yaparsa bu sıkıntıları yaşamayız. Bunlardan hepimizin ders almamız lazım. Olayın bir yönü bu.

Bir diğer yönü de; evet şu anda mağdur konumda olan evleri yıkılan, zor şartlarda yaşayan kardeşlerimize de Zonguldak olarak bir el uzatmak durumundaydık. Burada Kızılay ile beraber, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız, Kaymakamlarımız hep beraber el ele vererek güzel bir organizasyonla Zonguldak’ın İzmir’e elini bir şekilde uzatmış oluyoruz.

Bugün 2 tırla göndereceğimiz bin 200 adet battaniye, bin 800 adet gıda kolisini buradan yolcu edeceğiz. Tabi ilçelerimizin de burada gayretleri var. Onları da paylaşmak isterim;

Gökçebey ilçemizin 277 adet gıda, 159 adet battaniye. Çaycuma 170 adet gıda, 119 adet battaniye. Devrek gıda 94, battaniye 70. Alaplı gıda 184, battaniye 135. Kozlu gıda 148, battaniye 137,  Ereğli gıda 283, battaniye 238. Kilimli gıda 20, battaniye 275. Merkez gıda 674, battaniye 67 olarak toplanmış ve yolculuğa çıkacaktır. Burada vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Bu onların yardımları ile bu rakamlara ulaştık. Kendileri zor durumdaki depremzedelere el uzattılar bütün ilçelerimiz ve merkezdeki vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Tekrar emeği geçen Kızılay teşkilatına, başkandan, gönüllüsüne kadar, kamu görevlilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hepsine teşekkür etmek isterim. Allah bu tür afetleri toplumumuza yaşatmasın diyor hepinize saygılar sunuyorum”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın yaptığı konuşmasının ardından, İl Müftüsü Aşır Durgun tarafından yapılan duaların ardından, 2 yardım tırı İzmir’e yola çıktı.(ŞABAN YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi