19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli törenler ile kutlanacak.

Kutlama kapsamında Fevkani köprüsü üzerinde başlayacak olan Gençlik Yürüyüşü Valilik önünde sona erecek. Burada Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Ardından saat 10.45 Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ziyaret edilecek.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Zonguldak Gençlik Merkezi Fuaye alanında Gençlik Merkezi eserleri gezilecek.

Ardından kutlamalara Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda devam edilecek. Gençlerin ve misafirlerin bayramlarının kutlamasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirler okunacak.

Gençliğe Hitabe’nin öğrenciler tarafından okunması ve Gençliğin Ata’ya cevabından sonra Halk oyunları gösterileri sunulacak. Gösterilerde spor gösterileri, (Taekvondo, Judo, Güreş ve Jimnastik ) devamında resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verilecek. Spor branşları tanıtım standı ve sergisi açılacak. Resim, Ebru Standı ve TEKNOFEST yarışma hazırlık ürünlerinin sergilenmesi ve sergisi, kurum stantlarının gezilmesi. Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği gerçekleştirilecek.

Saat 13.30 da Zonguldak Belediye Başkanlığı ziyareti gerçekleştirilecek. Saat 14.00 de ise Zonguldak Sahil bandında Gençlik Konseri verilecek.

Öte yandan hava şartlarının elverişsiz olması durumunda Resmi Törenler Site Spor salonunda yapılacak. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi