18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen program ile icra edilecek.

Zonguldak Şehitler Anıtında saat 09.30 da Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenkler sunulacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz tarafından okunacak. Şehitlik Anı Defterinin imzalanmasından sonra Şehitler Anıtında tören son bulacak.

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞ İZİYARET EDİLECEK

Şehitler Anıtındaki törenin ardından protokol Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği saat 10.00’da ziyaret edecek. Saat 10.30 da Zonguldak Belediyesi Asri Mezarlığında Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek.

Saat 11.00 de İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Zonguldak Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlan program ve oratoryo icra edilecek.

Saat 12.30 da Uzun Mehmet Camiinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitlik Vaazı’ ile İl Müftülüğünce Koordine edilen Mevlid-i Şerif okunacak.

Saat 19.30 da ise, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Konseri icra edilecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi