Sonbaharın gelmesiyle birlikte grip aşısı olma zamanı da geldi. Her yıl dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin gribe yakalandığını belirten uzmanlar, 300 bine yakın kişinin gribe bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini söylüyor.

Grip her yıl dünyada 300-500 milyon kişinin hastalandığı, yaklaşık 200-300 bin kişinin ölümüne neden olan bir virüs hastalığı. Bu hastalıktan korunmanın en önemli yolu da aşı olmak. Bu nedenle grip aşısı olmalıyız. Grip bildiğimiz bir hastalık olmakla beraber her yıl değişik şekillerle karşımıza çıkıyor. Grip hastalığı özellikle bazı yaş gruplarında ağır seyirli geçiriliyor. Özellikle küçük çocuklarda orta kulak iltihabı, zatürre, bademcik gibi enfeksiyonlara neden oluyor. Bazen hastaneye yatış olduğunu biliyoruz. Ayrıca erişkinlerde, başka hastalığı olan kişilerde çok daha ağır zatürrelere hatta ölümlere neden olabildiğini biliyoruz. Ağır komplikasyonlar korunmak ve hastalıkları hafif geçirmek için mutlaka grip aşısı olmalıyız.

Zonguldak’ta da grip aşısı uygulaması başladı. İsteyen vatandaşlar doktora aşılarını yazdırıp eczaneden alabilir ve istedikleri yerde aşı olabilirler. Bu konuda65 yaş üstüne öncelik uygulanıyor.

6 aydan büyük herkese uygulanabilir

Grip aşısı 6 ay dan büyük herkese uygulanabilir ancak hastalığı ağır geçirme ihtimali olan kişiler ile o kişilere bakım veren kişilere ve sağlık çalışanlarına öncelikli olarak aşı yapılmalı.”  (Haber merkezi)

Günlük kiralık evlere yeni düzenleme! 1 milyon TL ceza! Günlük kiralık evlere yeni düzenleme! 1 milyon TL ceza!

Sabah pencereleri açmayın! Sabah pencereleri açmayın!

Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu! Acı Olay! Kayıp 3 kardeş ölü bulundu!

Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi! Fevkani Köprüsü kapatıldı, trafik kitlendi!

Editör: Murat Barutçu