Zonguldak'ın Elvanpazarcık Beldesi'nde yaşayan 90 yaşındaki Hüseyin Özfidan, 25 yıl boyunca Dilaver Kömür Işletmesi'nde maden işçisi olarak çalıştığı günleri anlattı. Maden ocağındaki zorlu yaşam şartlarını ve yaşadığı olayları paylaşan Özfidan, uzun yıllar boyunca maden ocaklarında geçirdiği zamanın zorluğuna rağmen, iş ahlakı ve kömür üretiminin önemine vurgu yaptı.

“ZORLUĞU DÜŞÜNMEYEN BİR ANLAYIŞLA…”

16 yaşında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Dilaver Işletmesi’nde maden işçisi olarak çalışmaya başlayan Hüseyin Özfidan, 25 yıl boyunca maden ocaklarında emek harcadı. Özfidan, o dönemlerde genç yaşta başladığı madencilik kariyerini, "Zorluğu düşünmeyen" bir anlayışla geçirdiğini ifade etti.

DOMUZ DAMININ ARKASINA SAKLANDIM”

Göçük altında kaldığı bir anısını da paylaşan Özfidan, "Bir gün bir gece kömür altında kaldım. Kimse yoktu, ayağı temizliyordum. Kendim geliyordum. Kömürleri temizleye temizleye dibe kadar geldim. Ayağın yarısına geldim, yukarıdan bir ses geldi. O gürültü ile domuz damının arkasına saklandım. Yukarıdan aşağı kömür doldu, ben de domuz damının arkasında kaldım. 1 gün 1 geceyi orada geçirdim." şeklinde anlattı.

ASKERLİKTE DE MADENCİLİK YAPTI

Özfidan, göçükten kurtarıldıktan sonra bile, 24 saat dinlenmeden yeniden işbaşı yaparak kömür üretimine devam ettiğini belirtti. Ayrıca, zorunlu askerlik dönemini de madenci olarak geçirdiğini ve bu dönemde yaşadığı anılarına dikkat çekti.

90 yaşındaki KOAH hastası emekli maden işçisi Hüseyin Özfidan, gelini ve torunlarıyla birlikte Zonguldak Elvanpazarcık Beldesi'nde yaşamını sürdürüyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-12.10.29

Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim! Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim!

İncivez karıştı: Polisler müdahale etti! İncivez karıştı: Polisler müdahale etti!

İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem! İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem!

“Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız! “Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız!

Editör: Murat Barutçu