Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde; yakın zamanda sendikaya üye olarak ailemize katılan madencilerin hak mücadelesi verdiği Egetaş Kömür İşletmesi'nde iş sağlığı güvenliği eksiklikleri, 2025 yılından bugüne maaşlarının eksik yatmış olması ve 3 yıllık sözleşmedeki kömür haklarının ödenmemesi nedeniyle eylem yapan üyelerin haklı taleplerinin biran önce verilmesini talep ediyoruz.
İşçilerimizin haklı taleplerinin çözümü için GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Kütahya’da firma yetkilileriyle görüşme halindedir. İşçiler ile firma önünde bekleyişlerini sürdürmekte.
GMİS tarafından yapılan açıklamada, “İş güvenliği eksikleri nedeniyle yasal olan ‘çalışmaktan kaçınma hakkını’ kullanan işçilere yapılan baskı ve mobbingi kabul etmediğimizi, gerekli tüm yasal işlemleri başlattığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.








