Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) MTA-İŞ Şubesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu, 13 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da bulunan MTA Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Genel Kurula GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan yöneticileri, Amelebirliği Şube Yöneticileri, MTA -İŞ Şube Delegeleri ve işçiler katıldı.

Genel Kurulun Divan Başkanlığına GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu seçilirken, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Şubesi Başkanı Aysel Kocabaş ile Serkan Baldan başkan yardımcılıklarına seçildi.

GMİS MTA-İŞ Şubesi Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

YEŞİL: BİRLİKTE MÜCADELEMİZLE HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, genel kurulda bir konuşma yaptı. Amasra Müessese Müdürlüğü’nde 14 Ekim tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 42 maden şehidimizi anarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Yeşili, şöyle dedi:

“MTA-İŞ Şubemizin 12’nci Olağan Genel Kurulunun Sendikamız camiasına, MTA çalışanlarına, TÜRK-İŞ ve işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. 14 Ekim 2022 tarihinde TTK Amasra Müessesemizde meydana gelen ve bizleri acıya boğan faciada hayatını kaybeden 42 şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Tüm maden ve MTA şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Bildiğiniz gibi kaza ile ilgili adli soruşturmalar ve incelemeler devam ediyor. En başkan beri bu faciada ihmali bulunanların, bu facianın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedik, istiyoruz. Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak sonuna kadar takipçisi olacağız.

BİRLİKTE MÜCADELEMİZLE BAŞARACAĞIZ

Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak MTA Şube Yöneticilerimizle birlikte MTA Genel Müdürlüğünü ve Diyarbakır’dan Malatya’ya, Balıkesir’den Konya’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki 12 MTA Bölge Müdürlüğümüzün tamamını ve İstanbul Temsilciliğini ziyaret ettik. Yine Türkiye’nin dört bir yanındaki Sondaj Kamplarımızı tek tek ziyaret ettik, sorunlarını ve çözüm önerilerini arkadaşlarımızdan doğrudan dinledik ve çalışma koşullarının zorluğunu yerinde gördük.

Çok değerli arkadaşlarımızın bu ziyaretlerde gösterdikleri misafirperverlik ve samimiyet nedeniyle hepsine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. MTA işçisi arkadaşlarımız için, Genel Merkez, Şubemiz ve sizlerle birlikte verdiğimiz mücadeleyle son 30 yılın en iyi toplu iş sözleşmesine imza attık. MTA çalışanı arkadaşlarımıza İş Tazminatı olarak ek kazanımlar sağladık. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Ancak kapıyı ardına kadar açtık. 20’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimize 2023 yılının ilk aylarında başlayacağız. Yüksek enflasyonla birlikte gerileyen alım gücünü yükseltmek en öncelikli hedefimizdir. Birlikte mücadelemizle hedeflerimize ulaşma kararlılığında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. TTK’nın ve MTA’nın sorunlarına çözüm için çaba harcıyoruz.

76 YILLIK SENDİKAYIZ

17 Kasım’da Sendikamızın kuruluşunun 76’ncı yılını kutlayacağız. Köklü ve tarihi sorumlulukları olan güçlü bir sendikayız. Türkiye’nin en eski sendikalarından biri olan ve 76 yıldır emek mücadelesine damga vuran bir Sendikanın üyeleriyiz. Sendikamızın tarihi, aynı zamanda ülkemizin emek ve demokrasi mücadelesinin de tarihidir.

Hepimiz Genel Maden İşçileri Sendikası’nın üyesi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Ve Genel Maden İşçileri Sendikası, Türkiye’nin en demokratik sendikalarından biridir. Sendikamız, tabanın söz ve karar sahibi olduğu sendikaların başında gelmektedir. Sendikamızın örgütlü olduğu tüm işyerlerinde, işçi arkadaşlarımızın büyük oranda katılımıyla demokratik bir olgunlukla ve tarihimize yakışır şekilde tamamladığımız şube delege seçimlerimizin ardından şube kongrelerimize devam ediyoruz. Kongrelerimizin birlik ve beraberlik ruhuyla, dayanışmamıza güç kattığını dosta-düşmana göstermek bizi mutlu ediyor. Ülkemizin dört bir yanında örgütlü olan MTA-İŞ Şubemiz, Sendikamızın göz bebeği şubelerden biridir. Maden ve MTA işçileri olarak omuz omuza, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geleceğimiz için, ekmeğimiz için yaptığımız mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu duygularla tekrar MTA-İŞ Şubemizin Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, MTA’nın GMİS için çok değerli ve öneme sahip olduğunu söyledi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) MTA-İŞ Şubesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu’nda seçimler tamamlandı. Şube Başkanlığına mevcut şube başkanı Tarkan Bor yeniden seçildi.

13 Kasım 2022 tarihinde Ankara’da yapılan olağan genel kurulda, adayların aldığı oylar şöyle: Şube Başkanlığında; Tarkan Bor 107. Şube Sekreterliğinde; Mehmet Uğurlu Deveci 23, Erhan Şahin 59, İbrahim Altunok 24, Ramazan Özdemir 1. Şube Mali Sekreterliğinde; Tuncay Aksoy 87, Yiğit Soylu 15, Servet Ayfer 9. Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğinde; Hamza Özcan 37, Aslan Güngör 65, Alper Şamiloğlu 12.

Bu sonuçlarla MTA-İŞ Şube Yönetimi şöyle oluştu: Şube Başkanı Tarkan Bor, Şube Sekreteri Erhan Şahin, Şube Mali Sekreteri Tuncay Aksoy. Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Aslan Güngör.

Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Suat Bilgiç, Murat Yücekaya, Hidayet Gündoğmuş.

Disiplin Kurulu; Serkan Baldan, Yasin Taytaş, Bekir Kaya, Abdullah Avcı, Serdar Aslantaş.

MTA-İŞ Şube Genel Kurulu’nda ayrıca 21 üst kurul delegesinin de seçimi yapıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi