Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Karadon Şubesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu, 12 Kasım 2022 tarihinde Muslu Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Genel Kurula GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan yöneticileri, Amelebirliği Şube Yöneticileri, Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Karadon Şube Delegeleri ve işçiler katıldı.

Genel Kurulun Divan Başkanlığına GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu seçilirken, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Merkez Servisleri Şubesi Başkanı Aysel Kocabaş başkan yardımcılıklarına seçildi.

GMİS Karadon Şubesi Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, genel kurulda bir konuşma yaptı. Amasra Müessese Müdürlüğü’nde 14 Ekim tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 42 maden şehidimizi anarak konuşmasına başlayan Genel Başkan Yeşili, şöyle dedi:

“Karadon Şubemizin 12’nci Olağan Genel Kurulunun TÜRK-İŞ ve Sendikamız camiasına, madenci kardeşlerimize ve işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyor, ekmek, hak ve demokrasi mücadelemize ışık tutacağına yürekten inanıyorum.

14 Ekim günü Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesemizde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 42 maden şehidimize Allah’tan rahmet,

ailelerine, yakınlarına ve madencilik camiamıza başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın. 174 yıllık üretim tarihimizdeki tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Vatan savunmasında, terörle mücadelede hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin mekanları Cennet olsun. Amasra’da meydana gelen facia hepimizi derinden sarstı. Bildiğiniz gibi kaza ile ilgili adli süreç devam ediyor.

Gözaltılar oldu ve ardından tutuklamalar yapıldı. Kaza ile ilgili ön rapor ve emniyet fezlekesi tamamlandı, soruşturma dosyasına girdi. Diğer yandan Meclis’te bir araştırma komisyonu kuruldu ve çalışmalarını sürdürüyor” diyerek şunları söyledi:

faciada ihmali bulunanların, bu facianın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Çalıştığınız işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından risk olduğunda bu durumu amirlerinize ve Sendikamıza mutlaka bildiriniz. Bizim önceliğimiz herşeyden önce can güvenliğimizdir. Bu nedenle önce emniyet diyoruz. Biz, Sendika olarak her zaman ve her şart altında yanınızdayız. TTK’nin işçi açıkları nedeniyle üretimini artıramadığını, işçi açıklarının ciddi anlamda iş sağlığı ve güvenliği zaafiyetine neden olduğunu bugüne kadar her fırsatta ısrarla vurguladık. Amasra’da meydana gelen kaza haklılığımızın maalesef acı bir örneğidir. Toplu sözleşme görüşmelerine 2023 ilk ayında başlayacağız. 76 yıldır ekmek mücadelesi veren bir sendikayız. 174 yıldır bu topraklarda kömür üretiyoruz. Madenciliğin, özellikle derin yeraltı madenciliğinin dünyanın en ağır, en zor ve en riskli işi olduğunu en iyi biz biliriz. Madenciler olarak omuz omuza, birlikte mücadelemizle; Sendikamızı, bölgemizi, ülkemizi ve milletimizi daha ilerilere taşıyacağız.”

Kongrede, GMİS Genel Başkan yardımcısı İsa Mutlu ve Amelebirliği Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Yiğit de birer konuşma yaptılar.

TEK LİSTE HALİNDE SEÇİME GİDİLDİ

Şube Yönetimine aday olanların konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.

liste halinde gidilen seçimlerde Şube Başkanlığı’na yeniden Kemalettin Karataş, Şube Sekreterliğine Murat Sarı, Şube Mali Sekreterliğine Adem Arabacı, Şube Teşkilat Sekreterliği’ne Tevfik İncebacak aday oldular. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi