TTB, Sağlık Bakanlığı'nın hekim açığını kapatmak için 65-72 yaş arası emekli hekimlerden atama talebi toplamasını değerlendirdi. TTB, bakanlığın bu kararını kamuda çalışacak hekim bulunmamasına bağlayarak sık sık aynı çağrıyı yaptıklarını belirtti. Öte yandan hekimlerin yurt dışında çalışmak için TTB’ye yaptıkları ‘İyi Hal Belgesi’ başvurusunun sayısına da dikkat çekildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre Sağlık Bakanlığı hekim açığını kapatmak için 65-72 yaşları arasında olan emekli hekimlerden atama talebi toplamaya başladı. Bakanlığın internet sitesinde bu yıl ikincisini açtığı ilana göre; tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi ve tabip ünvanlarında 18 Ekim Çarşamba gecesine kadar talep toplanacak.

Yangın dehşeti! 7 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi Yangın dehşeti! 7 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi

Sağlık Bakanlığı’nın atama talebini toplamasını değerlendiren Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Nursel Şahin, bakanlığın kamuda çalışacak hekim bulmakta zorlandığından bu ilanları açtığını ifade ettiler. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu