Zonguldak spor camiası depremzedeler için tek yürek oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yardım çağrısına sessiz kalmayan kulüpler ve bünyelerindeki sporcular, acil ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için dört bir koldan çalışma başlattı. Sporcular ve aileleri, öncelikli sırada tutulan uyku tulumu, uzay battaniye, cep ısıtıcı, sentetik içlik, eldiven, polar battaniye ve kışlık bot gibi malzemeleri kısa sürede temin ederek Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

Gençlik Merkezi koordinasyonunda gönüllü gençlerin de katılımıyla oluşturulan destek ekibi, toplanan malzemeleri kolilere yerleştirip yardım tırlarına yükledi. İhtiyaç malzemeleriyle dolup taşan tırlar, bu sabah erken saatlerde yola çıktı.

Karaelmas Futbol Akademisi öğrencileri a

Altyapı futbolunun yeni kulübü Karaelmas Futbol Akademisi, destek konusunda öncü kulüpler arasında yer aldı. Yardım çağrısı üzerine kendi içinde kısa sürede organize olan siyah-beyaz akademi, sporcular ile aileleri işin içine katarak ihtiyaç duyulan malzemeleri kısa sürede temin etti. İki saatlik hummalı çalışma neticesinde beş araba dolusu malzeme, depremzedelere ulaştırılmak üzere Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Birlik, beraberlik ve kenetlenme örneği sergileyen Karaelmas Futbol Akademisi’nden konuya dair yapılan açıklamada, “Gün birlik olma günüdür. Karaelmas Futbol Akademisi olarak yardım çağrılarına sessiz kalamazdık. Öğrencilerimiz ve aileleriyle temasa geçip öncelikle acil ihtiyaç olan malzemeleri tedarik ettik. Öğrencileimizin kendileri ufak ama yürekleri kocaman. Depremde mağdur olan kardeşleri için kimisi yorganını, kimisi montunu, kimisi battaniyesini yolladı. Aslan evlatlarımız bizim. Siz de bu yürek varken, bu ülkede sarılmayacak yara, altından kalkamayacağımız bir afet yoktur. Çocuklarımıza ve ailelerine sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ