Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep`te, depremzedeler için çadır kentlerin yanı sıra konteynerler kuruluyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Gaziantep'te, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ederken, depremzedelerin acil barınma ihtiyacı için ilçe ve beldelerde çadır kentler kurulmaya başlandı. AFAD, kentin merkezinde bulunan Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nin yanı sıra İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde toplamda 11 noktada kurduğu çadır kentlere 17 bin 27 adet çadır yerleştirdi.

Ekiplerin yoğun çaba harcadığı kentte, depremzedeler için çadır kentlerin yanı sıra Gaziantep'te altyapısı hazır alanlarda, öncelikle Şahinbey, Şehitkamil, İslahiye, Nizip ve Nurdağı'nda şuana kadar bin 522 konteyner kurulurken, konteyner sayısı 15 bine çıkarılacak. Bu arada kurulacak yeni yaşam alanlarıyla ilgili de alt yapı çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arama kurtarma çalışmalarımız sürerken afetzede kardeşlerimizin barınma ihtiyacı için de canla başla çalışıyoruz. İslahiye, Nurdağı ve Nizip'te 1522 konteynerin kurulumu tamamlandı. 15 bine tamamlayacağız. 11 ayrı noktada da 17 bin 27 çadırımız kuruluyor.” ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Seçkin