TTK kurasında kadın işçinin adı çıktı! TTK kurasında kadın işçinin adı çıktı!

Cumhuriyet kuruldu, üstünden bir yüz yıl geçti, cumhuriyetin ilk vilayeti de Zonguldak ve Zonguldak tam yüz yıldır meclise milletvekili yolluyor ama geçen bu yüzyıl içerisinde aramızdan ayrılan ve bu dünyadan göçerek ahirete intikal eden bazı Zonguldak vekillerin mezarları ne yazık ki Zonguldak’ta değil. Çaycuma’da ve Devrek’te toplamda 3 milletvekilinin mezarı olmasına rağmen, Zonguldak merkezde hiçbir milletvekilinin mezarının olmaması dikkat çekiyor. 

Bu duruma partililer de bir anlam veremiyorlar. Hatta partilerine vekil olarak hizmet etmiş çok önemli isimlerin bulunduğunu belirten vatandaşlar; “Bunları ölüm yıldönümlerinde ufak çaplı bir törenle anmak gerekir, başka illerde böyle yapıyorlar ama Zonguldak’ta yapamıyoruz, çünkü vekillerimizin bazılarının naaşları buradaki mezarlıklarda gömülü değil. İlçelerde var ama merkezde yok.” şeklinde görüş bildiriyorlar.
“Vekiller öldüklerinde ya ilçelerde ya da sonradan taşındıkları illerde bulunan mezarlıklara gömülüyorlar,  zaten çoğu buralı olmayı kabul etmiyor, Trabzonluyum diyen Trabzon’a, Rizeliyim diyen Rize’ye gömülüyor, Ankara İstanbul gibi şehirlerde de çok sayıda Zonguldak vekili mezarlıklarda ebedi uykularına yatmış bulunuyorlar” diyen Zonguldaklılar bunun Zonguldak’a özgü bir durum olduğunu belirterek “bu da Zonguldak’ta Zonguldaklı olmadığının bir kanıtıdır, her kes oradan buradan” şeklinde konuşuyorlar. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu