Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,4 şiddetindeki deprem nedeniyle ülke genelinde yapılacak tüm spor organizasyonlarının ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı.

İkinci bir açıklamaya kadar süresiz durdurulan spor organizasyonlarına ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” denildi.

MAÇLAR İLERİ BİR TARİHTE OYNANACAK

Karar doğrultusunda, Süper Lig başta olmak üzere 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Bölgesel Amatör Lig ve yerel düzeydeki futbol müsabakaları da iptal edildi.

Buna göre, 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un, 8 Şubat Çarşamba günü saha ve seyircisi önünde Van Spor FK, 12 Şubat Pazar günü Hatay Kırıkhan İlçe Stadı’nda İskenderunspor’la oynayacağı maçlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek bir tarihte oynanacak.

ACIMIZ BÜYÜK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dün gece yaşanılan ve Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere bir çok ilde hissedilen deprem üzerine baş sağlığı mesajı yayınladı.

TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremde can kayıplarımızın olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Editör: Hüseyin EKİNCİ