Yıldız Konfeksiyon sahibi Murat Yıldız, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar nedeniyle hem vatandaşların hem de esnafların alım gücünün azaldığını söyledi.

Biz eski esnaf olduğumuz halde zor ayakta duruyoruz bu sektörde yeni ticarete başlayanların Allah yardımcısı olsun diyen Murat Yıldız şunları söyledi:

ESNAF OLARAK MAĞAZAMIZA ÜRÜN ALMAKTA ZORLANIYORUZ

“Yıldız Konfeksiyon olarak yaklaşık 55 yıldır Zonguldak’ta Fevkani Köprü altında ticaret yapmaktayız. Ticaret olarak dün ile bugünü kıyaslarsak geçmiş çok daha iyi ve ucuzdu ama günümüz şartlarında vatandaşlarımızın alım gücü epey zorlaştı. Bizlerde esnaf olarak mağazamıza ürün almakta zorlanıyoruz. Bu sene eskiden aldığımız malın yarısını ancak alabildik çünkü bu seneki fiyatlar geçtiğimiz seneye göre iki katından fazla arttı. İnsanların alım gücüde azaldı. Eskiden çocuğuna okul kıyafeti olarak bir kısa kol iki uzun kol tişört alan müşterimiz şimdi birer tane alıyor bazıları da hiç kısa kol almadı tek uzun kol aldı. Yani çocuğunun okul kıyafetine yedek alabilen çok az müşterimiz var.

HALKIN ALIM GÜCÜ AZALDI

Halkın alım gücü azaldı. İnsanlar için şuanda kıyafet ikinci planda genelde mutfak ve geçim derdindeler. Şuanda ilkokul öğrencisinin kıyafet fiyatı 450 lira civarında, ortaokul 550 lira civarlarında, lise ise 650 lira civarında aldıkları ürünlere göre değişiyor. Buna kırtasiye masraflarını da eklersek toplamda bir öğrencinin kıyafet ve kırtasiye masrafı 1500-2000 lirayı buluyordur. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumda ticaret yapmak çok zor. Biz eski esnaf olduğumuz halde zor ayakta duruyoruz bu sektörde yeni ticarete başlayanların Allah yardımcısı olsun.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi