Zonguldak, boks sporunda bir ilki yaşayacak. Spor kenti, tarihinde ilk kez A Milli takım düzeyinde Kadın ve Erkek Türkiye Boks Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Şampiyona için Zonguldak’a antrenör, sporcu, yönetici iki bine yakın kişi gelecek.

Boks sporunda son yıllarda önemli isimler yetiştiren Zonguldak’a, Türkiye Boks Federasyonu tarafından şampiyona jesti. Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç ve yönetim kurulu, Kadın ve Erkek Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası’nın spor kenti olarak bilinen Zonguldak’ın ev sahipliğinde yapılmasını kararlaştırdı. A Milli takım düzeyinde Zonguldak boks tarihinde bir ilk olacak şampiyonanın alınmasında, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ile A Milli ve Olimpik Milli takımın Zonguldaklı antrenörü İshak Tiryaki’nin rolü çok büyük.

Zonguldak, misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacak

OLİMPİK DÜZEYDE SPORCULAR GELECEK

18-24 Eylül tarihleri arasında A Milli ve Olimpik düzeyde üst düzey elit boksörleri konuk edecek Zonguldak’ta hazırlıklar şimdiden başladı. Şampiyona kapsamında büyük bir hareketliliğin yaşanacağı kente, Eylül ayının ilk haftasıyla birlikte sporcu, antrenör, idareci ve hakemlerden oluşan kafileler giriş yapmaya başlayacak. Kafilelerde yer alan toplam kişi sayısının iki bini bulması bekleniyor. Kafileler, 10 gün boyunca Zonguldak merkez ve ilçelerde konaklayacak.

ZONGULDAK İYİ BİR EV SAHİBİ

Geçmişte birçok farklı branşta büyük şampiyona, turnuva ve organizasyonlara ev sahipliği yaparak adından övgüyle söz ettiren Zonguldak’ın, söz konusu bu şampiyonaya da en iyi şekilde hazırlanıp problemsiz tamamlayacağına hiç şüphe yok. Bu konuda oldukça titiz davranan Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ekip arkadaşlarıyla birlikte ön hazırlık çalışmalarına başladı.

Bu arada Milli takım antrenörü İshak Tiryaki, en üst seviyedeki şampiyonaya Gençlik Spor İl Müdürlüğü önderliğinde en iyi şekilde ev sahipliği yapılacağını belirtti. Tiryaki ayrıca boks sporuna sağladıkları desteklerden dolayı Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Boks İl Temsilcisi Erdal Mustafa Bahar’a teşekkür etti.

Avrupa ve Dünya dereceleri bulunan Milli boksörlerin birincilik mücadelesi vereceği Türkiye Şampiyonası müsabakaları Site Spor Salonu’nda yapılacak. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün şampiyona için hazır hale getireceği salona Türkiye Boks Federasyonu tarafından iki adet ring kurulacak. Boks severler, böylelikle aynı anda hem erkek, hem de kadın müsabakası izleyebilecek.

Şampiyona sonucunda 2022 yılında yapılacak Dünya ve Avrupa Şampiyonası’na katılacak Kadın ve Erkek A Milli takım kadrosu belirlenecek.

SPORCULARIMIZ EV SAHİPLİĞİ ROLÜ ÜSTLENECEK

Öte yandan, Zonguldak’taki şampiyonada Zonguldaklı boksörler Birol Aygün ile Yavuz Kargidan da boy gösterecek. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın maddi-manevi büyük destek verdiği Milli boksörler, bu desteklerin karşılığını birincilikle vermek istiyor.

Daha önce ulusal ve ulusla arası bir çok derecesi bulunan 27 yaşındaki Birol Aygün 75 kiloda altın madalya peşinde koşacak. 19 yaşındaki Yavuz Kargidan ise, 91 kiloda birincilik mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi