2. Lig Beyaz grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un 1. Lig ekibi Kocaelispor’dan kiralık transfer ettiği Fatih Bektaş ile Serhat Doğukan Taşdemir, yükselen form grafikleriyle “taşıyıcı” rol üstlendi. İkilinin gol attığı hemen her maçtan puan ya da puanlar çıkaran Zonguldak Kömürspor, bunun son örneğini dün Kırşehir Futbol SK ile oynanan maçta yaşadı.

Zonguldak Kömürspor’da bu sezon kiralık olarak forma giyen 23 yaşındaki hücum sol kanat Fatih Bektaş ile yine aynı yaştaki orta saha oyuncusu Serhat Doğukan Taşdemir, kırmızı-lacivertli forma altında iyi bir ikili oluşturdu. Birbirlerini tamamlayan iki genç futbolcu, son dönemde yükselen form grafiklerini skora olumlu yönde yansıtmaya başladı. İkilinin gol attığı birçok maçtan puanlarla ayrılan Zonguldak Kömürspor, yine bu ikili sayesinde Kırşehir Futbol SK deplasmanından 3 puan çıkardı.

Puantajdaki konum itibariyle mutlak kazanılması gereken Kırşehir Futbol SK karşısında üstelik 1-0 mağlup durumdayken ileri uç bölgede daha fazla inisiyatif ve sorumluluk alan Fatih ile Serhat Doğukan, skorda önce dengeyi sağlayıp ardından da galibiyeti getiren golleri buldu.

Zorlu deplasmanda 9’uncu dakikada yenik duruma düşen Zonguldak Kömürspor’un tabir-i caizse imdadına yetişen ikiliden Serhat Doğukan Taşdemir, 28’inci dakikada beraberliği sağlayan gole imza attı. Orta sahanın dinamosu, daha önce de Ankara Demirspor ile Bursaspor ağlarını da 1’er defa havalandırmıştı.

Zonguldak Kömürspor Kulübü, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının derinleştirilmesini istiyor Zonguldak Kömürspor Kulübü, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçının derinleştirilmesini istiyor

İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısında bu defa Fatih Bektaş sahne aldı. Sol kenarın hücum özellikli oyuncusu, 78’inci dakikada kaydettiği golle galibiyetin kapısını sonuna kadar açtı. Kırşehir’de 3 puan zaferini getiren gole adını yazdıran Fatih’in, Adıyaman FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Afyonspor maçlarında da 1’er golü var.

Zonguldak Kömürspor, Fatih ve Serhat’ın gol attığı bu maçlardan 2 galibiyet, 2 beraberlik neticesinde 8 puan çıkardı.

Kırşehir’de karşılıklı gol sevinci yaşayan Fatih ile Serhat ikilisi, Bursaspor’la deplasmanda oynanan ve 3-3 berabere biten 13’üncü hafta karşılaşmada da karşılıklı gollere imza atmıştı.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ