DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın Fevkani Köprüsü ile ilgili yaptığı açıklamalarına sert tepki gösterdi. Vali Tutulmaz'ın "Fevkani Köprüsü'nün yıkılmasının tarihle bir ilgisi yok. Şehri bir gelişmiş bölge bir de varoş bölge gibi ikiye ayırıyor." şeklindeki ifadelerine tepki gösteren Keleş, Zonguldak'taki eksikliklere dikkat çekti.

Keleş, konuşmasında şunları dile getirdi:

 "Sayın Vali'nin kullandığı 'varoş' kelimesi, maksadını aşan bir ifade. Zonguldak, cumhuriyetin ilk kenti olmasına rağmen, önümüzdeki sene 100. yılını kutlayacak bir şehir için 'varoş' kelimesi tam anlamıyla doğru bir ifade değil. Zonguldak'ta ihmal ve kirlilik had safhada. Komşu illerimiz Bartın, Karabük, Kastamonu gibi illere gittiğinizde, imar standartlarına uygun yapılar görülüyor. Ancak Zonguldak'ta imar sorunları ve kanunsuzluklar yaşanıyor."

Keleş, Zonguldak'ın 100. yılını kutlayacağı bir dönemde, varoş ifadesinin kullanılmasının sakıncalı olduğunu belirterek, bu ifadenin AK Parti'nin utanması gereken bir durum olduğunu ifade etti. Ayrıca, Zonguldak'ta kamu yatırımlarının sadece AK Parti tarafından yönetildiğini ve bu nedenle varoş kelimesinin yalnızca onlara yakıştığını belirtti.

TTK kurasında kadın işçinin adı çıktı! TTK kurasında kadın işçinin adı çıktı!

Ayrıca, Fevkani Köprüsü'nün yıkılmasının ardından oluşabilecek trafik kaosuna dikkat çeken Keleş, alternatif yollar oluşturulmadan köprü yıkılmasının kaosa yol açabileceğini ifade etti.

Keleş, konu ile ilgili olarak, “Belediye başkanı köprü yıkacak bu belli. Aylar öncesinden köprü yıkmaya kafayı koydu, yıkacak. Geldiğimiz noktada köprünün yıkımı eylül ayı gibi olacak gözüküyor. Okulların açıldığı bir zamanda, yağmurların başladığı bir zamanda siz köprüyü yıkacaksınız. Bu trafiğe alternatif trafik oluşturabilmek için yapmış olduğunuz tek şey seçim projelerinde, kitapçıkta açıkladığınız Nilüfer Parkı. Nilüfer parka ne oldu? Yeşil düşmanı oldukları, çevreye karşı oldukları zaten buradan belli. Kendi yapmış oldukları projede Nilüfer Parkını bir anda sildi attı. Siz alternatif yollar yapmadan, ulaşımın alternatifini sağlamadan köprü yıkacaksınız; bir kaosa yol açılacak, o kesin. O kaosun altından nasıl kalkılacağı ile ilgili hiç kimsenin bir açıklaması yok. O yüzden bu varoş kelimesinin tek muhatabı AK Partidir. Bu şehre varoş kelimesi yakıştırılıyorsa, bir aynaya baksınlar, şehri getirdikleri hale baksınlar.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu