Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Terakki mahallesi Soğuksu mevkiinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’na esnaf ziyaretlerinde CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP’li Belediye Başkanları ve partililer eşlik etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Gittiğimiz her il ve ilçelerde esnaf zamdan şikayetçi. Sattığı ürünü gidip yeniden alırken aynı fiyattan alamıyor, zamlı fiyattan alıyor bunun sıkıntısı var. Elektrik fiyatlarının yükselmesinden şikayet edenler oldu. Dolayısı ile esnaf sıkıntılı. Sıkıntıyı biz de görüyoruz, fark ediyoruz. Sadece burada değil. Dönerci mesela, tavuk dönerci eskisi kadar döner satamadığını tavuk fiyatlarına büyük zamlar geldiğini söylüyor. Sonuçta baktığınız zaman Zonguldak’ta karşılaştığımız olay Trabzon’da da var, Hakkari’de de var, Elazığ’da da var, İzmir’de de var. Yani sonuçta esnaf sıkıntılı. Büyük sıkıntısı var esnafın. Esnafa biraz kolaylık sağlamak lazım. Aldıkları kredilerin faizlerini silmek lazım. Biraz rahatlaması lazım esnafın. Çünkü esnaf orta direk. Orta direği kaybetmemeliyiz, esnafı desteklemeliyiz. Her türlü desteği esnafa vermeliyiz. Onlar kazandıkları sürece Türkiye’de rahatlayacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi