Kerem Ökten açıkladı: Zonguldak risk altında! Kerem Ökten açıkladı: Zonguldak risk altında!

Eskişehir'in 71 Evler Mahallesi Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, 4 yıl önce başlayan ancak tamamlanmayan parkın çevresel açıdan rahatsızlık veren bir görüntü oluşturduğunu ifade ederken, parkla yeterince ilgilenilmediğini öne sürdü.

Odunpazarı ilçesindeki 71 Evler Mahallesi'nde bulunan park, eksiklikleri nedeniyle dikkat çekiyor. Aydınlatma sistemi bulunmayan, çocuk oyun alanı olmayan, çimleri biçilmemiş ve çevresi düzenlenmemiş olan park, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ailelerin istedikleri gibi vakit geçirememesine neden oluyor. 4 yıl önce Odunpazarı Belediyesi tarafından başlatılan park inşaatının henüz tamamlanmadığını belirten mahalle sakinleri ve Muhtar Veysel Gaznepoğlu, yetkililere çağrıda bulunuyor.

 

Gazipaşa’da kaza! Gazipaşa’da kaza!

Parkı kimliği belirsiz kişilerin barınak olarak kullandığını ifade eden Muhtar Veysel Gaznepoğlu, "Park ve Bahçeler Müdürlüğünü aradım, iş yoğunluğu nedeniyle buraya yeterince bakamıyorlarmış. İnandırıcı gelmeyen bahaneler ürettiler. 4 yıl önce çalışmalar başladı, ancak hala tamamlanmadı. Ben muhtar oldum olalı orada sürekli çalışma yapılıyor. 5 yıldır neredeyse aynı durum devam ediyor. Park, maalesef insanlar için barınak haline geldi. Eğer aydınlatma olsa, insanlar oturur ve vakit geçirir. Bu konuyu takip edeceğiz" dedi.

İsimleri belirtilmeyen mahalle sakinlerinden biri, parkın tamamlanmamış olmasından ve eksikliklerin giderilmemiş olmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, "Üç yıl önce bu mahalleye taşındım. Taşındığımda parkın yapımı yeni başlamıştı. Biz mahalleli olarak parkın bir yıl içinde tamamlanacağını düşünüyorduk, ama ne olduysa parkın yapımı yarım bırakıldı. Çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir alan yok, aileler için oturacak bir yer yok. Akşamları serinlemek ve dinlenmek istiyoruz, ancak aydınlatma eksik. Çimenler biçilmemiş, parkın bakımı yapılmamış. Artık otlar boyumuzu aştı. Bu parkı sadece alkol alan insanlar için kullanılır hale getirdiklerini düşünüyorum. Işıksız olduğu için burayı rahatça içki içebilecekleri bir mekan olarak görüyorlar. Böyle bir parkta insanlar nasıl oturabilir? Yetkililere çağrıda bulunuyoruz ve 'Lütfen yarım bırakılan işi tamamlayın' diyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yabani meyve ve tıbbi aromatik bitki üretimi alanında büyük başarı! Yabani meyve ve tıbbi aromatik bitki üretimi alanında büyük başarı!

Mahallede yaşayan Ayşe Koç ise, "Yeni taşındık buraya. Yapılanın park olduğunu bilmiyordum çünkü parka benzemiyor. Park dediğimizde insanların vakit geçirdiği, çocuklar için oyun alanı bulunan, dinlenme ve eğlence mekanı akla gelir. Ancak burada yapılan bir park gibi görünmüyor. Park özelliği taşımıyor. Park dediğimizde çocukların oynayabileceği alanları, sosyal etkileşim sağlanan yerleri düşünüyoruz. Ancak burada böyle bir durum yok, insanlar aileleriyle gelip oturacak bir yer bulamıyorlar. Çevrede başka park da yok" dedi. İHA

Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı

Kahramanmaraş’ta hayat kurtardı, göçükte can verdi! Kahramanmaraş’ta hayat kurtardı, göçükte can verdi!

AW003674_01

AW003674_05

AW003674_02

AW003674_03

Editör: Virda Şahin