Covid virüsü bir başka varyantı şu anda binlerce vatandaşı etkisi altına almış bulunuyor. Bu arada bu virüsün daha tehlikeli olduğu ancak yetkililerce bu durumun saklandığı öne sürülüyor.

Ulusal basında yer alan haberlere göre Türkiye’de hastanelerin acil servislerinin full olduğuna dikkat çeken uzmanlar vatandaşların “maske-mesafe-temizlik” kuralına uyulmasını istediler.

Uzmanlar ayrıca kirli ellerle solunum yoluyla virüslerin vücuda girdiği ağız, burun ve göze dokunulmaması uyarısında da bulundu ve "kalabalık yerlerde mutlaka 'maske' takılmalı" şeklinde görüş belirttiler.

Doktorlar hastaları uyararak “ateş yüksekliğinin devam etmesi, solunum sıkıntısının başlamasıyla hastalar sağlık kuruluşlarına başvurulmalı. Covid-19 aşılarıyla ilgili çok yaygın 'infodemi' şeklinde hatalı bilgiler var. Bunların gerçekle bir ilişkisi yoktur. Dünya Sağlık Örgütü bununla ilgili çalışmalar yaptı. Aşısı eksik olanların aşılarını tamamlatmalarında da fayda var” dediler ve Eris varyantının Covid virüsünün yerini aldığını ve ondan da tehlikeli olduğunu belirttiler.

Köyü istila ettiler, her yerden çıkıyorlar; Köylüler yetkilerden yardım istedi Köyü istila ettiler, her yerden çıkıyorlar; Köylüler yetkilerden yardım istedi

(Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu