Kırmızı-Lacivertli renklerle ikinci sezonunu yaşayan Hakan Çevik, yeni baştan kurulan ve ligi 15 günlük kamp çalışmasıyla açan takımın 2 maçta 4 puan almasının büyük bir başarı olduğunu söyledi ve ekledi: “Puan serimizi sürdürmek istiyoruz fakat sezonun en zor deplasman maçını oynayacağız”

Kaptan Hakan Çevik, Kemal Köksal Stadı’ndaki idman sonrası ŞAFAK Spor’a röportaj verdi. Tecrübeli savunma oyuncusu, 15 günlük kamp çalışmasıyla lige giren takımın İnegölspor ve Niğde Anadolu FK maçlarından 4 puan çıkarmasının başarı olduğunu söyledi.

Sezona iyi başladıklarını, bunun devamını getirmek istediklerini kaydeden Elmas’ın stoperi, “2 maçta 4 puan, şartlar ve imkansızlıklar göz önüne getirildiğinde gerçekten çok iyi. Sezonun başı itibariyle çok önemli 4 puan kazandık. Bunun devamını getirmemiz gerekiyor. Takımımız biraz genç. Gençlerin ağırlıkta olduğu bir takımız. Onlara destek olmamız gerekiyor” dedi.

“Pazar gün ki maç kolay geçmeyecek”

Kırmızı-Lacivertli tecrübe, 3’üncü hafta Ergene Velimeşespor’la oynayacakları karşılaşmanın sezonun en zor deplasmanlarından biri olacağını vurguladı. Rakibin 2 maçta 0 çekmesinin kimseyi aldatmaması gerektiğini ifade eden Kaptan, “Ergene Velimeşespor tecrübeli kadroya sahip. 2 maçta 0 çekmiş olabilirler. Bu gözle bakarsak aldanırız. Puanları yok, kendi sahalarında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Ergene maçı, ilk iki maçtan daha zor geçecek. Daha fazla direnç ve daha çok koşmamız gerekiyor. İnegölspor ve Niğde Anadolu FK maçları kolay gibi geçti fakat Ergene Velimeşe bu maçlara nazaran daha zor geçecek. Her şeye rağmen puan ya da puanlar almak istiyoruz” şeklinde görüş aktardı.

“Fikstürün avantajını yaşıyoruz, daha zor maçlar olacak”

Savunmanın önemli ayağı, Beyaz gruba ilişkin değerlendirmesinde ise, “Manisa’sı, Kocaeli’si, Hekimoğlu’su, Uşak’ı iyi transferler yaptılar. 1. Ligden oyuncular aldılar. Bu takımlarla oynayacağımız maçlar daha zor geçecek. İlk haftalar fikstür lehimize. Bu sürede toplayabildiğimiz kadar puan toplamalıyız. İlk iki maçta bunu başardık. Yeni bir takımız. 20 hatta daha fazla futbolcu ilk kez bir arada oynuyor. Bunların uyumu, beraber oynaması zaman alacak. Önemli olan bu süreci iyi değerlendirmek. Aslına bakarsanız bu işin aşağıdan gelmişi, yukarıdan inmişi yok. O gün sahada kim iyi mücadele ederse o kazanıyor. Biz de bu mücadeleyi sergilemeye çalışıyoruz. Her şey sahada olup bitiyor. Gidişat neyi gösterecek her beraber göreceğiz. Belki de performansımızı daha da yükselteceğiz. İlk yarıyı ilk 5’in içinde bitirmek neden olmasın ki. Bunu başarabiliriz” ifadelerinde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi