Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında yapılacak olan okul temizlik görevlisi alımları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Yeni eğitim dönemine yaklaşırken, başvuru süreci İŞKUR ve ilgili kamu kurumları tarafından başlatıldı. 1 Eylül’de gerçekleşecek kura çekimlerinde Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine 130 kişi belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bakım, onarım ve temizlik ihtiyaçları faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi kapsamında alınacak işçiler Ereğli’de çeşitli okullarda görev alacaklar. 

25 Ağustos’ta başlayıp, dün sonra eren başvuruların ardından, Zonguldak kura çekimlerine yöneldi. İşe alımlarda kura çekimleri 1 Eylül Cuma günü yapılacak.  Bir katılımcı TYP kapsamında 9 ay çalışacak. 

Noter kura çekiminde birinci ve ikinci liste yöntemi uygulanacak. Her yaştaki kadınlar ile dezavantajlı gruplar 1. Listede, 35 yaş altı erkekler 2. Listede yer alacak. Kura çekimine birinci listeden başlanacak olup, ilk liste tamamlanmadan ikinci listeye geçilmeyecek.

Öte yandan, kura çekimi, Cuma günü (1 Eylül) saat 09.00’da Kozlu Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşecek. Öte yandan, TYP programı 11 Eylül 2023’te başlayıp, 10 Haziran 2024’te sona erecek.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Eski Başkan Eşref Şafak’a konuştu:  Aday olacak mı? Fevkani Köprü ne olmalı? Eski Başkan Eşref Şafak’a konuştu: Aday olacak mı? Fevkani Köprü ne olmalı?

Madenciler tehlike altında! İlk vaka Zonguldak’ta görüldü! Madenciler tehlike altında! İlk vaka Zonguldak’ta görüldü!

Motosikletten düşen sürücü yaralandı Motosikletten düşen sürücü yaralandı

Kayıp şahıs ormanda ölü bulundu! Kayıp şahıs ormanda ölü bulundu!

Editör: Murat Barutçu