Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 19 Kasım'da yaşanan şiddetli fırtına ve sağanak yağış sonrasında ilçede oluşan hasarın giderilmesine yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Posbıyık, özellikle eski terminal arkasındaki Göztepe bölgesinde meydana gelen büyük heyelanın giderilmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Başkan Posbıyık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "19 Kasım’da yaşadığımız büyük afet sonrası kentimiz büyük hasar görmüştü. Bu hasarların giderilmesi için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Eski terminal arkasındaki Göztepe’de büyük bir heyelan meydana gelmişti. Burası Doğal SİT alanı olduğu için gerekli yazışmalar yapıldı. Söz konusu alanda taş duvar ihalesi yapıldı. Ekiplerimiz hafriyat kaldırma çalışmasını yapıyor. Bittikten sonra taş duvar çalışmayı yaparak olumsuzluğu ortadan kaldıracağız."

Açıklamada, doğal sit alanındaki düzenleme için gerekli olan ihale sürecinin tamamlandığı ve ekiplerin hafriyat kaldırma çalışmalarına başladığı belirtildi. Heyelanın yaşandığı alanda yapılacak olan taş duvar çalışmasının tamamlanmasının ardından oluşan olumsuz etkilerin ortadan kaldırılacağı ifade edildi.

Kaptan köşkü çıkarıldı, kayıp gemicilerden haber yok! Kaptan köşkü çıkarıldı, kayıp gemicilerden haber yok!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, vatandaşların güvenliği ve ilçenin altyapısının korunması için yürütülen çalışmalara devam edileceğini belirterek, yaşanan afetin ardından etkilenen bölgelerdeki iyileştirme çalışmalarının hızla devam edeceğini vurguladı.

Haber Merkezi

Çaycuma'da deprem! Çaycuma'da deprem!

Kemal Cebecik, vefat etti Kemal Cebecik, vefat etti

Zonguldak’ta o köyde tehlike! Vatandaşlar endişeli Zonguldak’ta o köyde tehlike! Vatandaşlar endişeli

Editör: Fadime Yılmaz Elma