Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Halil Posbıyık başkanlığında Haziran ayı ilk oturumunu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Oturum öncesinde açıklamalarda bulunan Halil Posbıyık, EYT’den emekli olacak personelin kıdem tazminatlarını, belediyelere verileceği açıklanan kredilerin ödenmediği için veremediklerini söyledi. Başkan Posbıyık öte yandan, Belediyeye işçi alımı yapamadıklarını sadece geçici süreli işçi istihdam edebildiklerine vurgu yaptı.

“AYRILAN ADAMLARIN YERİNE DE ADAM ALAMIYORUZ”

Poybıyık, “Mesela EYT’liler çıktı karşımıza, en büyük gider olarak çıktı karşımıza. Bunları anlatmak zorundayım size bilgi sahibi yapmak zorundayım. EYT’liler için hükümetimiz özel ve kamu kuruluşlarında uzun kredi vereceğiz tazminatları için dediler. Her bir EYT’li emekliye ayrılacak. 200-250 bin TL tazminat alacaklar. Aniden çıkan bir para birden bire o paraları karşılamamız lazım. Ama maalesef ne özele ne de kamuya böyle bir kredi vermediler. İşçilerin de hakları var, emekliye ayrılanların 1 ay içinde tazminatlarını vermezseniz belediyeyi icraya verebiliyor. Böyle bir hak vermişler işçilere. Mecbursunuz yani tazminatlarını vermeye. Toplam 50 tane Ereğli Belediyesinden ayrılacak. Bir taraftan çıkanlara 150-250 bin lira tazminat ödeniyor, küçük bir rakam değil tabi ki. Ayrıca boş alan elemanların yerine yeni adamlar da alamıyorsunuz. Niye yeni eleman alamıyoruz? Devlet diyor ki eğer bir belediye veya kamu kuruluşu 100 bin liralık girdisi varsa, bunun diyor 40 bin lirasını personellere harcayabilir. 41 Bin TL’sini harcadığı zaman belediye başkanı ağır cezaya gider. Her bir işçi için doğan maaşı için tazminat zimmet çıkarılır diyor. Fakat biz geldiğimizde belediyeyi teslim aldığımızda çok fazla adam alınmıştı ve yüzde 40 değil yüzde 42 ye çıkmış bizim sayımız. Onun için adam alamıyoruz. Böyle bir yetkimiz yok. O bakımdan EYT’den ayrılan adamların yerine de adam alamıyoruz.” dedi.

“SIKINTILI BİR DÖNEM”

Personel alımları ile ilgili konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Sadece aldığımız Çevre Bakanlığına müracaat ediyoruz diyoruz ki 3-5 aylığına geçici eleman lazım. Plajlar, piknik alanları bilmem ne 3-5 aylığına bize izin veriyorlar. Oda enteresansın 3-5 aylığına adam alıyoruz şimdi mülakatlar yapılıyor, 70-80 civarında bir adam alacağız plajlar için piknik alanları için, müracaat sayısı 900. Hanımefendinin biri diyor ki ben iki üniversite bitirdim, endeks yazılımı beceririm ne olur bana bu işi verin torpil koymaya çalışıyor, böyle bir sıkıntılı dönem.” dedi. (Haber Merkezi)

Dünya’nın yürüyen köyü Zonguldak’ta çıktı! Sürekli yer değiştiriyor Dünya’nın yürüyen köyü Zonguldak’ta çıktı! Sürekli yer değiştiriyor

eregli-sitesi

Editör: Murat Barutçu