Gerede'de yanan ormanlık alan küllerinden yeniden doğuyor Gerede'de yanan ormanlık alan küllerinden yeniden doğuyor

Seçimlere az bir süre kala, milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili olarak Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre bir düzenleme yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'dan Amerika'ya kadar birçok ülkede kontrol altına alınmaya çalışılan enflasyonla mücadele ettiklerini ifade ederek, emeklilerin bayram ikramiyelerini artırdıklarını ve 5 bin lira ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi. Bununla birlikte, Temmuz ayında emekli maaşlarının yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre yeniden değerlendirileceğini vurguladı.

Erdoğan, ayrıca memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıklarının tamamlandığını ve küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Erdoğan, " Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi