Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Zonguldak 2 nolu şubesinin 2’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Zonguldak Öğretmen evinde yapılan kongrede divan başkanlığını Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör yaparken, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Kongreye, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ünver Taşkın, Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Yeniden Refah Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Servet Zengin, Memur Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Zonguldak 2 nolu şube başkanı Erdoğan Başar, “İlkelerimizle var olup ideallerimiz ile yol alıyoruz. Sorunları çözerek güçleniyoruz” diyerek Bartın Amasra’daki faciada hayatını kaybeden madencilere rahmet, yaralıları acil şifalar dileyerek şunları söyledi:
“Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte bulmanın, birlikte var, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. Medeniyet değerlerimize, irfan kaynaklarımıza, hayat ve dünya görüşümüze uygun olarak konuşup anlaşarak, birleşip güçlenerek ortak bakış ve duruş belirledikten sonra, yaşadığımız zaman ve coğrafyalara, birlikte yaşadığımız insanlara karşı sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirme yolunda yürüyüşümüzü hiçbir engelleme durduramadı. Tersine kimi karanlık, ideolojik hesaplarıyla hareketimizi engellemeye çalışanlar, evvela eğitim çalışanlarının, daha geniş satıhta milletimizin vicdanında mahkûm oldular. 
Eğitim-Bir-Sen, kurulduğu günden bu yana, 30 yıllık geçmişe sahip bir örgüt olarak cehalete karşı bilgiden yana,  haksızlıklara karşı hukuktan yana, zulme karşı adaletten yana, vesayete karşı özgürlükten yana ilkeli, ahlaklı duruşuyla demokrasinin, millî iradenin teminatı olmuştur. 
Eğitim-Bir-Sen olarak, baskıya, ihanete, teslimiyetçiliğe bu topraklarda binyıldır kökleşmiş izanın, irfanın, imanın cesareti, direnciyle karşı koyduk. Millet iradesinin yanında vesayetin karşısında olduk. Bugünleri inanmanın gücü, birlikte yol almanın kudretiyle gördük, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası olduk.  Bizi bugünlere taşıyan en önemli etken insan odaklı, hizmet odaklı, çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızdır. Eğitim-Bir-Sen hepimizin üst kimliği, ortak hafızası, ortak tecrübesi, ortak fedakârlığı, ortak rüyasıdır, idealidir. Eğitim-Bir-Sen bizimle, biz Eğitim-Bir-Sen’le var olduk, var olacağız. Hep beraber Türkiye olduk. Biz birlikte güçlüysek Eğitim-Bir-Sen, sensiz olmaz. Eğer birlikte varsak Eğitim-Bir-Sen sensiz eksik kalır.  Bu büyük ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen, milletin istikbali ve Allah’ın rızasından başka bir şey gözetmeyen azimli, sabırlı, vefakâr, fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun” 
Kongrede Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Diyanet Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç da birer konuşma yaptılar.
Tek Liste ile gidilen kongrede başkanlığa Erdoğan Başar yeniden seçilirken, şube başkan yardımcılığına Mehmet Fatih Bayramoğlu, Şube Başkan yardımcısı (Teşkilatlanma) Muharrem Yener, Şube Başkan yardımcısı  (Mali İşler) Ferit Özdemiroğlu, Şube Başkan yardımcısı (:asın ve iletişim) Ali Aksoy, Şube Başkan yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) Zafer Öztürk, Şube Başkan yardımcısı( Eğitim ve Sosyal İşler) Çağlar Apaydın seçildiler.
DENETİM KURULU: Hasan Üstünkol,  Metin Eşme,  Talat Bekmezci,  Mutlu Kabuk, Metin Buharalı
DİSİPLİN KURULU: Uğur Akyüz,  Sinan Akabey, Ömer Faruk Budak,  Melih Aydın,  Selahattin Atunkaya. GENEL MERKEZ ÜST KURUL DELEGE: Erdoğan Başar  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi