Didik didik arandı! Didik didik arandı!

Hatay Haber - Hatay depreminin ardından bölgeye yardım maksatlı gelen yabancı uyruklu 25 kişi, aşevi merkezinde depremzedelere yemekten bulaşığa kadar birçok hizmet sunarak gönülleri fethediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremin en büyük yıkımı Hatay ilinde yaşandı ve bu acı olay sonrasında dünyanın dört bir yanından yardımseverler seferber oldu. Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi'nde faaliyet gösteren aşevi de, 12 Çinli, 5 Amerikalı, 3 Avusturyalı ve 5 Alman yardımsever tarafından depremzedelere hizmet veriliyor. Bu yardımseverler, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtmanın yanı sıra bulaşık yıkama gibi günlük işlerde de elinden geleni yapıyor.

Motive, Düzce’de unutulmaz bir konser verdi! Motive, Düzce’de unutulmaz bir konser verdi!

Üniversiteye girmek dert, çıkmak dert Üniversiteye girmek dert, çıkmak dert

Depremzedeler, kendilerine hizmet eden bu uluslararası yardımseverlere teşekkürlerini dile getiriyorlar. Akif Yaşar isimli bir depremzede, "Devletimizin katkılarıyla burada daha çok yabancı ülkelerden gelenler bizlere hizmet ediyorlar. Çin'den gelenlerle tanıştım, Hong Kong, Amerika, Avusturya ve Avustralya'dan gelenler de var. Burada 3 öğün yemek veriyorlar ve onların katkılarıyla ayakta duruyoruz." şeklinde duygularını paylaştı.

Diğer bir depremzede olan Sebahattin Cemal ise aşevinde çıkan yemeklerin çok güzel olduğunu belirterek, "Yemekler çok güzel, Allah onlardan razı olsun. Daha fazla insan yardım etse burası daha iyi olur. Burada hem yabancı hem de yerli yardımcılarımız var ve hepsi de bu hizmetleri sunuyorlar." dedi. İHA

3 çocuk babası sokak ortasında silahla öldürüldü! 3 çocuk babası sokak ortasında silahla öldürüldü!

Ayıyla köylülerin güldüren diyaloğu Ayıyla köylülerin güldüren diyaloğu

AW000247_02

AW000247_06

AW000247_04

AW000247_05

Editör: Virda Şahin