Vali Hacıbektaşoğlu misafirlerini ağırlıyor Vali Hacıbektaşoğlu misafirlerini ağırlıyor

Zonguldak Haber - Vali Tutulmaz; “engellilere ve ailelerine sahip çıkmalıyız”

Engelliler haftası nedeniyle Vali Mustafa Tutulmaz basın bürosu kanalıyla bir mesaj yayınladı.

VALİ MESAJINDA ŞÖYLE DEDİ:

Çağdaş ve gelişmiş bir toplum olmak, engelli bireylere sağlanan haklar ile sosyal hayatta karşılaştıkları zorluklara ve sorunlara karşı hayata geçirilen kapsayıcı düzenleme ve uygulamalarla doğrudan ilgilidir.

Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin karşılaştıkları güçlükler, yaşadıkları sorunlar, yalnızca engellilerin ve ailelerinin değil hepimizin yakından ilgilenmesi gereken ortak toplumsal bir sorundur.

Engellilerin toplumla el ele gönül gönüle yaşayarak bütünleşmelerini, çalışma hayatı ve sosyal yaşantımızda eşit bireyler olarak yer almalarını, sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları aşmalarını, sağlık, eğitim ve benzeri hizmetlerden olabildiğince faydalanmalarını sağlamak bizlerin en önemli görev ve sorumluluğudur.

Devletimiz özellikle son yıllarda sosyal devlet anlayışı ile hareket ederek, yaşamın çeşitli alanlarında engelli bireylerimizin gereksinimlerini dikkatle izleyerek ihtiyaç ve beklentilerine yönelik memnuniyet verici çeşitli tedbir ve düzenlemeleri hayata geçirmektedir.

İnsanı hayata bağlayan, yaşama sıkı sıkıya sarılmayı sağlayan, yaşama azmi ve güç veren en önemli duygunun sevgi ve paylaşmak olduğunu asla unutmamalıyız.

Engelli bireylere ve ailelerine sahip çıkmak, sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla yaklaşmak, duyarlı olmak, güzel ve bir o kadar da anlamlıdır.

Onların mutluluğunun hepimizin ortak mutluluğu olduğunu, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; Engelliler Haftası’nın farkındalık yaratacağına, toplumsal bilincin artmasına vesile olacağına içtenlikle inanıyor, tüm engelli bireylerimize aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. (Haber merkezi)

Cinayeti işleyip jandarmaya teslim oldu! Cinayeti işleyip jandarmaya teslim oldu!

Elektrikle 6 yıl yaşayan Hesna Nine vefat etti Elektrikle 6 yıl yaşayan Hesna Nine vefat etti

Editör: Virda Şahin