Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni (ZGC) ziyaret etti. Ziyarette engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye Sakatlar Derneği’nin kentimizde yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyoruz. Basın olarak her zaman yanlarındayız, destek olmaya devam edeceğiz." dedi.
TSD Şube Başkanı Hüseyin Şirin ise basının engelli camiasına verdiği desteğe teşekkür ederek, “Zonguldak’taki basın her zaman yanımızda oldu. Sorunlarımızı kamuoyuna duyurmada önemli bir rol üstlendiniz.” diye konuştu.
Türkiye genelinde 56 şube ve 16 temsilcilikle faaliyet gösterdiklerini ifade eden Şirin, derneğin 1960 yılından bu yana ‘kamu yararına çalışan’ statüde olduğunu hatırlattı. Şirin ayrıca, Zonguldak’ta yıllar içinde yüzlerce engelliye tekstil, bilgisayar ve meslek edindirme kursları verildiğini söyledi.
Son dönemde yaşanan ekonomik zorluklara da dikkat çeken Şirin, “Şu anda elimizde 50’ye yakın tekerlekli sandalye talebi var. Ancak bağışlar azaldı. SSK’nın yaptığı yardımlar da yetersiz. En ucuz sandalye 5 bin lira oldu, hasta bezine aylık 500-600 lira harcanıyor.” dedi.
Gençlerin sivil toplumda daha fazla görev alması gerektiğini de vurgulayan Şirin, “Gönüllü çalışacak genç bulmakta zorlanıyoruz. Hizmet aşkıyla bu işi sürdürüyoruz ama bu görevi gençlerin devralmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yetkililere çağrıda bulunan Şirin, sivil toplum kuruluşlarına verilen desteğin artırılması gerektiğini belirterek, “Emeklilere yönelik adil maaş düzenlemeleri, SSK’nın hasta bezi ve sandalye desteklerinin güncellenmesi şart. Bu sorunları duyurmaya devam edeceğiz” dedi.




