Türkiye elektrik dağıtım sektörünün lideriEnerjisa Dağıtım Şirketleri, 14 ilde 22 milyondan fazla nüfusa elektrik dağıtım hizmeti sağladığı Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ’ın saha çalışmalarında kullanmak üzere 160 adet araçtan oluşan elektrikli filosunu devreye aldı.

Sürdürülebilir çevre hedefleri doğrultusunda fosil yakıt tüketimini azaltmak amacıyla filolarındaki elektrikli araç dönüşümünehız kazandıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, binek ve hafif ticarisegmentindeki elektrikli araçlarına ek olarak 80’in üzerinde de hibrit otomobili envanterine ekledi.

Filosundaki elektrikli araç dönüşümünü başlatan ve bu araçları bakım, endeks okuma ve arıza onarım süreçleri gibi işlemler için operasyonunun bir parçası haline getiren Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ÇYS) Stratejisine bağlı olarak gelecek hedeflerini de belirledi.

2025 hedefi yüzde 25 elektrikli
Buna göre 2024’te 868 tona yakın emisyon tasarruf hedefiyle filodaki elektrikli araç sayısı 500’e yükselecek. Bu haliyle aktif olarak kullanılan elektrikli araçlar filodaki toplam araç sayısının yüzde 12’sini oluşturacak.

Trafikte tartıştığı kişiyi eşi ve kızının gözü önünde öldürüp kaçtı Trafikte tartıştığı kişiyi eşi ve kızının gözü önünde öldürüp kaçtı

2025 yılı hedefleri doğrultusunda filosundaki elektrikli araç sayısını 1000’e yükseltecek olanEnerjisa Dağıtım Şirketleri, böylece filodaki elektrikli araç payını da yaklaşık yüzde 25’e çıkarmayı amaçlıyor.

Filodaki her 4 araçtan 1’inin elektrikli olmasıyla birlikte şirket, 2025 yılında yaklaşık 2 bin 265 ton emisyon tasarrufu yapmayı ve fosil yakıt tüketimini yüzde 14 düşürmeyi hedefliyor.
(Haber merkezi)
 

Editör: Muhammet