Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, “Emekli taban maaşı açlık sınırı altında kalmasın en az asgari ücret seviyesine getirilsin” dedi.

Emekli sefilleri oynuyor. Hükümetimiz emeklisini bu sefillikten kurtarsın diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

3500 TL MAAŞ ALAN EMEKLİ NASIL TOK OLSUN?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu için hükümetimiz emeklilik şartlarını açıkladı ama emeklilerimize ne vereceği belli değil sevindirici haber bekliyoruz. Emekli, dul ve yetimlerimiz zaten aç. 3500 lira taban maaş alan emeklimiz nasıl tok olsun. Emekli maaşı 3500 lira olan vatandaş ailesini nasıl geçindirsin, kendisi nasıl geçinsin. Emekli marketlere giremiyor, pazaryerine gidemiyor gitse de tane işi domates, salatalık alıyor. Emekli torunundan kaçıyor, çocuklarına para veremiyor.

EN AZ EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI

Biz emekliler baba durumundayız ama hükümetimizde bizim babamız durumunda. Çocuklarını aç bırakan bir baba Allah indinde nasıl olur. Emeklimizi insan yerine koyup taban maaşlarımızı asgari ücret seviyesine çıkartsalar ne olur. En az emekli maaşı 3500 lira değil asgari ücret seviyesinde olması lazım. Emekli ikramiyelerin artması lazım! Çünkü emeklimiz sefilleri oynuyor. Onun için hükümetimizden biran önce emeklinin geçinebileceği bir zam vermesini bekliyoruz. Emekli olarak nasıl geçineceğiz, eşimizin çocuğumuzun yüzüne nasıl bakacağız diye kara kara düşünüyoruz. Hükümetimizden biran evvel emekliyi hat ettiği seviyeye getirmesini istiyoruz. Emekli sefilleri oynuyor.

YÜZDELİ ZAMMA KARŞIYIZ SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

3 Ocak 2023 tarihine kadar emekliye verilecek zammın açıklanacağı söyleniyor. Bizde biran önce emekliye verilecek zammın açıklanmasını bekliyoruz. Ama biz yüzdeli zamlara karşıyız seyyanen zamlar olsun. Bugün 15-20 bin lira emekli maaşı alan emeklilerimiz var. Bu emekliye yüzdeli zam verildiği zaman en az 2-3 bin lira zam alacak taban ücret alan 100-150 lira zam alacak böyle bir adalet olabilir mi? Hükümetimizin bunları düzeltmesi lazım. Emeklilerimiz hükümetimizden yaşamlarını sürdürebileceği zam haberini bekliyor. Hükümetimiz emeklisini bu sefillikten kurtarsın. Emekli taban maaşı açlık sınırı altında kalmasın en az asgari ücret seviyesine getirilsin.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi